Wpis z mikrobloga

@wolodia
@inquis1t0r
Ogólnie u mnie w pracce mam taki problem, że albo się nauczę podstawy R a potem zautomatyzuje kilka procesów w moim teamie i mam szansę na awans, albo mnie wypierdzielaja z roboty ;c
Jak na razie z R zrobiłem kilka kursów z datacamp.com, ale nie wiem jak zacząć samemu coś programować? W jaki sposób się uczyć R i czy macie jakieś ciekawe strony? Tak samo czy macie jakieś zadania co
@kennyskrrt: Ale opisz to jakoś dokładniej. R jest używany przede wszystkim jako narzędzie do obliczeń statystycznych i pracy z danymi.
Czy ta automatyzacja to po prostu napisanie gotowego skryptu do obliczeń na różnych danych? Napisz troche konkretniej to łatwiej CI będzie pomóc.

Co do materiałów to możesz od datacamp'a zacząć i jakieś proste zadania porobić, a później to już dokumentacja i internet (jest sporo blogów, jest stackoverflow) tam praktycznie zawsze znajdziesz
@mam_Cie_na_strzala powiem Ci, że nie wiem dokładnie co miałbym zautomatyzować.
Po prostu powiedzieli mi że oddałem taski takiej dziewczynie i teraz w ogóle żadnych swoich taskow nie mam. To kazali mi ogarniać przez caly czas R. Nie pokazywali mi co mam dokładnie zrobić.