Wpis z mikrobloga

Niema chyba bardziej przehajpowanego i przecenianego zespołu niż Queen, prosta muzyka dla prostych ludzi, takie despacito lat 80 serio gdyby byli z Polski i śpiewali po Polsku to byście się śmiali jak z diskopolo a że po angielsku to od razu dostajecie orgazmu
#niepopularnaopinia albo #popularnaopinia
#muzyka #zalesie
t.....i - Niema chyba bardziej przehajpowanego i przecenianego zespołu niż Queen, pro...

źródło: comment_NuHEF1EzYdaooZEdD3pcL2Zqwv6hiOki.jpg

Pobierz
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fighter_forGlory: moje 4-letnie dziecko zna więcej niż 5 ( ͡° ͜ʖ ͡°) a wg mnie pełnoletnia osoba na pewno słyszała:
1. Bohemian Rhapsody
2. I want to break free
3. We are the champions
4. We
  • Odpowiedz
@tomasz-terlecki: szanuje queen ale stali się ofiarą chwytliwości swoich utworów. Jak słyszę "we will rock you" to nie myślę o kunszcie muzycznym, tylko ile razy to słyszałem na jakichś festynach czy meczach klasy b.
Ktoś tu wyżej wymienia 10 utworów i to są idealne przykłady piosenek, których nie potrafię już słuchać bo zostały już zakatowane przez radio i różne eventy. Do ich mniej popularnych utworów chętnie wracam.
  • Odpowiedz
@tomasz-terlecki: queen za czasow swojej swietnosci bylo uwazane za taka abbe z UK, prosta radiowa muzyka, ktora troche wstyd bylo sluchac jezeli bylo sie w gronie ludzi sluchajacych "ambitniejszej"muzy
  • Odpowiedz
ilu z nas było tą muzyką katowanymi za dzieciaka przez rodziców, którym to te same media również wpoiły opinię

@Forhekset: nie wiem, czy wiesz, ale w PRL i na początku lat 90 nie było czegoś takiego jak media katujące zachodnią muzykę. No i teraz masz dziesiątki rozgłośni, kiedyś wszyscy byli skazani na Trójkę oraz Rozgłośnię Harcerską. No i kolejna sprawa: jeśli coś było katowane, to polskie nagrania, lata 80 zostały
  • Odpowiedz