Wpis z mikrobloga

Mireczki, sprawę mam. Gdzie można pouczyć jeździć samochodem #rozowypasek Na początek, nauka ruszenia, zmiany biegów itd. ogólnie podstawy. Chodzi mi o jakąś w miarę pustą drogę, lub duży plac, gdzie nie będę nikomu przeszkadzał, no i dobrze byłoby gdyby mnie policja nie spotkała
(...) Wiem wiem, powinna iść na kurs, ale jest kompletnie nieobeznana z samochodem. I chcę ją trochę podszkolić, co by kobita takiego stresu nie miała #sosnowiec #czeladz #bedzin #dabrowagornicza #slask #prawojazdy
  • 12
@patryk747: luźno ją wyślij na kurs. Mnie przed tata próbował nauczyć ruszać, ale szybko spasował xD. Na pierwszych jazdach instruktor "tak ruszamy, tak cofamy, nie patrzymy na biegi przy zmianie. Proszę ruszyć, proszę się zatrzymać, robimy kółeczko, świetnie, jedziemy na miasto".
I poszło ¯_(ツ)_/¯ z instruktorem się mniej stresowałam niż z ojcem bo był wyluzowany, a jak gasł mi silnik to mnie uspokajał, że nie ja pierwsza i nie ostatnia. Nie
@antkowa najchętniej tak bym zrobił, ale to taki charakter, że nie pójdzie bez podstawowego przeszkolenia, nie bo nie. :-) zobaczymy co z tej nauki wyjdzie, bo nigdy nie chciała być kierowca.
@megawatt właśnie problem jest w tym, że większość parkingów jest strefą ruchu. No nic, chyba mnie czeka wycieczka na jakąś wieś. Przynajmniej trochę czystego powietrza złapie, mam tylko nadzieję że sprzęgło przetrwa tą zabawę :-)
@antkowa wielkie dzięki, za radę, niestety nie skorzystałem, - puki co ( ͡º ͜ʖ͡º)
Mówię niestety, bo wierzyłem, że jestem w stanie czegoś nauczyć, przynajmniej ruszania, zmiany biegów. Okazuje się jednak, że nie tak prędko. Ja już umiem!!! Powiedziała. Nie zwracaj mi uwagi, po co kierunkowskazy?, po co zmieniać biegi, ? czepiasz się i tyle (....)
Miałaś, właściwie masz rację.
Nie można być nauczycielem, czegokolwiek dla bliskiej
@patryk747: powiem Ci ze tego się nie spodziewałam, ale masz rację. Miałam kiedyś podobna sytuację ale chodziło o postawy strzeleckie (hehehe) i strasznie frustrowało mnie jak mój niebieski przy wszystkich zwracał mi uwagę że źle stoję xD.
Z drugiej strony wczoraj niebieski wpuścił mnie do swojego auta po raz pierwszy i grzecznie słuchałam co i jak mam robić :D.
W każdym razie skoro umie ruszać I zmieniać do trójki to już