Aktywne Wpisy
Po co komuś grzanie dupy w fotelach w aucie? Ktoś kiedyś z tego skorzystał?
Ja nawet zapomniałem na kilka lat że to mam w aucie XD
Ja nawet zapomniałem na kilka lat że to mam w aucie XD
Kupić auto czy się wstrzymać?
Przeciw:
1. Mieszkam w mieście i na co dzień samochód jest zbędny:
a) do biura jeżdżę rowerem
b) sklepy mam do 5 minut pieszo
c) prawie wszędzie da się dojechać MPK
d) od niedawna alternatywą dla MPK są hulajnogi
e) nie muszę szukać miejsca do zaparkowania
2. Utrzymanie samochodu generuje koszty.
3. Obecnie mieszkam w PRL-u i auto musiałoby stać na zewnątrz, a okoliczne parkingi są zawalone.
Przeciw:
1. Mieszkam w mieście i na co dzień samochód jest zbędny:
a) do biura jeżdżę rowerem
b) sklepy mam do 5 minut pieszo
c) prawie wszędzie da się dojechać MPK
d) od niedawna alternatywą dla MPK są hulajnogi
e) nie muszę szukać miejsca do zaparkowania
2. Utrzymanie samochodu generuje koszty.
3. Obecnie mieszkam w PRL-u i auto musiałoby stać na zewnątrz, a okoliczne parkingi są zawalone.
FAQ:
Q: Mogę też przyjść?
A: Możesz, jak najbardziej, jeszcze jak.
Q: Jak was poznać?
A: @kwiatencja jest ruda i tańczy jak szalona na środku tafli – tylko niestety zazwyczaj przychodzi po czasie. Ewentualnie szukaj piwniczaków podpierających ścianę (bandę) bojących się wyjść na parkiet (taflę) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Q: Nie mam RiGCz-u. Co teraz?
A: Poniżej napisz głupią wymówkę, że nie idziesz – w stylu „Zostawiłam łyżwy na gazie” (autentyk), „Muszę się uczyć” czy inne takie słabe teksty.
Q: Żona/mąż/dziewczyna/chłopak/przyjaciel/przyjaciółka/colega/coleżanka/mama/babcia/tata/dziadek/kuzyn/siostra/brat/pies/kot/ryba/chomik/świnka morska (znana również jako kawia), praca nie pozwala mi przyjść. Co robić?
A: Zerwać z tą osobą (lub tym zwierzęciem) kontakt i przyjść.
Q: Jak odzyskać RiGCz?
A: Przyjść na łyżwy.
Q: Czy trzeba umieć jeździć na łyżwach?
A: Oczywiście, przed wejściem przeprowadzany jest specjalny test umiejętności jazdy.
Q: Jestem nieśmiały/a i boję się przyjść. Czy na pewno chcę z wami jeździć na łyżwach?
A: Nie obchodzi nas czy chcesz czy nie, odezwij się tylko, a ktoś Cię zmusi żebyś przyszedł/przyszła. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Q: Co trzeba wiedzieć przed wejściem na taflę?
A: Według instrukcji: „Naucz się hamować zanim zaczniesz jeździć na łyżwach.” Ale nie martw się, ci idioci nawet tego nie sprawdzają xD
Q: Pojeździłbym na łyżwach ale boję się, że jak się przewrócę, to jakiś gruby dzieciak przejedzie mi po palcach i je utnie, co robić?
A: Zbierać na protezę.
Q: Jak nie przegapić spotkań łyżwowych?
A: Zapisać się na spamlistę tutaj.
Q: Kiedy aktualizacja pytań?
A: Gdy Rada Pedagogiczna Mirkowego Towarzystwa Łyżwowego uzna to za stosowne.
Zapraszam do sugerowania nowych pytań/odpowiedzi do FAQ lub zmian istniejących.
#lyzwywewroclawiu #trocheruchuwewroclawiu
Możesz zapisać/wypisać się klikając na nazwę listy.
Sponsor: Grupa Facebookowa z promocjami z chińskich sklepów
Masz problem z działaniem listy? A może pytanie? Pisz do IrvinTalvanen
! @cherrycoke2l @kwiatencja @jakosdajerade @krzysiekdw @SzaraMorda @romek9313 @czupakabradabra @rbielawski @ZimnyKruk @atencjuszka @JanuszHrobry @jasiu_smietano @Lorax @darlig-jente @mab122 @Leniwiec1 @Cuddi @mwicat @WykopQ @anonim1133 @sadam12 @PiratTrzeci @pirus @cinek687 @tosi3k @mlwn @wobler_morderca @PiTcA @kilcars @ahaw @GoodDzob @Szczupakabra @ccTV @KaWuSia89 @Diego19 @yazhubal @
@kwiatencja w sumie, chyba się skuszę - najwyżej posiedzę jutro 10h w robocie :P
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora