Wpis z mikrobloga

Czy wytłumaczy mi ktoś jak to obecnie wygląda z tą gwarancją stałej ceny przez X lat w przypadku podpisania umowy u operatora - taryfa G11?
Tauron oferuje umowę na 2 bądź 3 lata z gwarancją stałej ceny przez okres obowiązywania umowy kosztem wyższej opłaty handlowej. Przejrzałem oferty innych operatorów sprzedaży energii i znalazłem coś takiego jak "poprostuenergia" gdzie oferta jest bardzo konkurencyjna cenowo - w roku 2019 za 1 kWh 0,289 zł bez opłaty handlowej, przy czym w roku 2020 za 1 kWh będzie trzeba zapłacić 0,576 zł plus 11 zł handlowej.
Teraz pytanie do bardziej zorientowanych, którzy ten temat już przerabiali - czy od przyszłego roku energia poszybuje faktycznie tak w górę czy to taki zabieg firmy i niższe stawki w obecnym roku odbiją sobie podwyżką w kolejnym? Czy podpisanie umowy z Taruonem z gwarancją ceny faktycznie oznacza, że przez okres obowiązywania umowy nie podwyższą opłaty za kWh czy są może jakieś opłaty zmienne, którymi są w stanie tutaj manipulować?
#energetyka #energia #mieszkanie #budujzwykopem
  • 1
Teraz pytanie do bardziej zorientowanych, którzy ten temat już przerabiali - czy od przyszłego roku energia poszybuje faktycznie tak w górę czy to taki zabieg firmy i niższe stawki w obecnym roku odbiją sobie podwyżką w kolejnym?

@ka_w: Cena energii elektrycznej już poszybowała do góry. Na razie rząd to próbuje ukryć nie zgadzając się na podwyżkę energii dla odbiorcy indywidualnego ale tej fikcji długo nie da się utrzymać. Elektrownie mogą przez