Wpis z mikrobloga

Podrzuć przepis.


1 słoik cieciorki z lidla odsączasz i masz 400g cieciorki
2 wrzucasz do gara zalewasz wodą dosypujesz pół łyżeczki sody oczyszczonej, stawiasz na dużym ogni żeby zaczęło się gotować
3 W tym czasie wyciskasz sok z połowy cytryny, obierasz z 2 ząbki czosnku, i wrzucasz kostkę lodu do pół szklanki wody (cieciorka powinna się gotować tak minimum 5-10 min zanim ją w wyłączysz i znowu odcedzisz)
5 Cieciorkę wrzucasz do blendera/robota kuchennego, dodajesz 2 łyżki tahini (polecam z kauflanda, dobrą cenę ma - jak jest) trochę soli, łyżkę soku z cytryny, łyżkę oliwy i zaczynasz mielić.
  • Odpowiedz
@Maniera: Wciąż pamiętam o przepisie, ale ta pipa jedna rozgotowana makaroniara al dente oczywiście nie (°° Widuję ją raz na tydzień, przypominam, ona obiecuje, że mi dokładnie napisze,a koniec końców cisza. Typowe u makaroniarzy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz