@Piezoreki: imgur od kiedy przekierowuje direct linki do JPG na pelna stronę oraz na mobile uparcie wyświetla pomniejszone wersję obrazków też powinien zostać wymieniony
@fajnyprojekt: chyba jedyna strona która pozwalała na wrzucanie zainfekowanych jpgów które później wrzucało się w podpis na forach i automatycznie infekowały kompy tych co ten obrazek widzieli xD
@DeoLawson: nie pamiętam już jak ale w ramach eksperymentu kiedyś coś takiego o-------m, jakiś trojan czy coś na forum p2m, wysuwałem tacki jakimś gościom i obserwowałem ich reakcję na podglądzie kamerki xD
@fajnyprojekt: Czy tylko ja mam wrażenie że podobnie skończy gfycat? Na wykopie jest pełno „gifów” wrzucanych właśnie tam i jak się ta strona kiedyś zamknie to będzie klęska ...
Robiłem kiedyś na to workaround. Można zarejestować swoje nowe konto, wejść na stronę z obrazkiem (wyświetli się placeholder - wiem), dodać ten niewyświetlany już obrazek do swojej galerii i dzięki temu pojawi sie w waszych plikach w pełni widzialny :) Działało rok temu!
chyba jedyna strona która pozwalała na wrzucanie zainfekowanych jpgów które później wrzucało się w podpis na forach i automatycznie infekowały kompy tych co ten obrazek widzieli xD
@GrubyRozowyKot: A potem się obudziłeś? Daj linka do exploita, który "infekuje jpegi", w dodatku trojanem. Czy chodzi i zwykłego binda?
źródło: comment_1sXnbGH9EeggRODZ50fJShDva4TTpOR7.jpg
PobierzNa wykopie jest pełno „gifów” wrzucanych właśnie tam i jak się ta strona kiedyś zamknie to będzie klęska ...
Działało rok temu!
Czyli sprawa trafia do prokuratury
@GrubyRozowyKot: A potem się obudziłeś? Daj linka do exploita, który "infekuje jpegi", w dodatku trojanem. Czy chodzi i zwykłego binda?