Chciałbym sobie skompilować plik jar w intellij. No i samo kompilowanie działa. Ale odpalenie z terminala daje błąd: Error: Could not find or load main class sample.Main Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: javafx/application/Application
Dodam że to jest nic nie zmieniany szablon aplikacji hello world w javafx. Po prostu klikam build artifacts. Jak wezmę kliknę run w intellij to działa bez problemu. Co ja robię nie tak? I w sumie to nie wiem co wam jeszcze napisać. Co może być pomocne?
@kebab-case: no tak, więc google ucieka w go i kotlina xD i co pół roku będziesz jdk wymieniał bo się wsparcie kończy? W firmach każdy architekt myśli o .net core. Szkoda że się nie odniosłeś do mojego przykładu. Pewnie nawet nie wiesz która marka ubezpieczeń ma największą wartość a to 3s w google
Jak na razie podałeś przykład jeden firmy, której nazwy nie potrafisz konkretnie określić , taki słaby argument xD Skupmy się na faktach. 14 najczęściej odwiedzanych stron na świecie i 8 z nich korzysta z Javy xD
@kebab-case: Przeczytaj sobie raporty od interbrand to się dowiesz. nie będę ci linków podawał bo i tak nie przeczytasz. Opieranie się na danych z wiki to dopiero jest głupota xD
@MikelThief: podsumowując: ja podałem sensowny argument którego mogę potwierdzić linkiem do artykułu na Wikipedii który ma podlinkowane masę źródeł xD ty natomiast bazujesz na swoich wymysłach których nie potrafisz udowodnić a nawet jawnie mówisz że linka nie dasz xD w dyskutowaniu to zbyt dobry nie jesteś ¯\_(ツ)_/¯
@kebab-case: a patrzyłeś chociaż w ta masę źródeł? Pewnie nie xD tyle warte twoje argumenty z wikipedii są. Podałem xi firmę i na jej stronie masz raporty z których to sobie wyczytasz. To są twarde źródła a nie jakieś artykuły gdzie większość to ogólniki. Ale spoko, nie będę się z kłócił z fanbojem języka który umiera a jego API z wersji na wersję zmienia się tak że firma która już poszła
Każdy facet z którym byłam kupował mi kwiaty i zapraszał do restauracji , nigdy nie pozwalał wracać samej w nocy więc nigdy nie zejdę poniżej tego MINIMUM bo mniej już się zrobić nie da a jeśli facet nie robi nawet tego to menel nie facet którego można rozważyć #przegryw #p0lka
Error: Could not find or load main class sample.Main
Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: javafx/application/Application
Dodam że to jest nic nie zmieniany szablon aplikacji hello world w javafx. Po prostu klikam build artifacts. Jak wezmę kliknę run w intellij to działa bez problemu. Co ja robię nie tak? I w sumie to nie wiem co wam jeszcze napisać. Co może być pomocne?
#intellij #jetbrains #java #programowanie
Jak na razie podałeś przykład jeden firmy, której nazwy nie potrafisz konkretnie określić , taki słaby argument xD Skupmy się na faktach. 14 najczęściej odwiedzanych stron na świecie i 8 z nich korzysta z Javy xD