Wpis z mikrobloga

Kurde problem w tym Pro Controller z krzyżakiem jest poważniejszy niż myślałem. W większości gier nie będzie to dla mnie problem.
Ale w takiego Tetrisa 99 bardzo ciężko się gra, jak co 4-5 razy nagle naciska się strzałka w górę i klocek spada :/
#nintendoswitch
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MasterChief112PL: Mam wersję z Xenoblade i problem nadal występuje, wątpię żeby go naprawili
@Prophet1111: jak masz jakiegoś innego pada (od ps4 albo xboxa), to może kup adapter? Ten albo ten są spoko, na tym od 8bitdo lepiej działa żyroskop w dualshocku. Jest jeszcze takie coś do pada od xboxa, ma wbudowany żyroskop, także całkiem spoko. Jest o tyle fajny, że podpinasz go do pada, a nie konsoli, ale
  • Odpowiedz
@goomba-pl: Robiłem dwa "mody" z taśmą klejącą (próbowałem też z izolacyjną) i rzeczywiście jest lepiej, ale problem poszedł w drugą stronę - czasem nie załapuje wciśnięć. Po prostu d-pad jest źle zaprojektowany i póki ktoś nie zacznie sprzedawać samego d-pada żebyśmy mogli sobie wymienić to wątpię żeby coś pomogło.
  • Odpowiedz
@goomba-pl: Nie jestem przyzwyczajony do robienia "modów" rzeczy, które dopiero co kupiłem.
W Tetrisa będę grał na joy conach, a w reszcie nie powinno być aż takiego problemu, bo się nie wykorzystuje krzyżaka tak bardzo.
  • Odpowiedz
@goomba-pl: U mnie lepiej wypadł sposób z naklejeniem dwóch warstw taśmy izolacyjnej na środek, nie na ścieżki. D-pad był trochę sztywniejszy (but that's a good thing) ale zdarzało się, że nie załapywało czasem wciśnięć w lewo/prawo. Zakładam, że musiałbym dać idealnie dobraną ilość warstw cieńszej taśmy, bo ja dam za mało to będzie się wciskać góra/dół, a jak za dużo to lewo/prawo czasem nie będzie reagowało.
  • Odpowiedz