Wpis z mikrobloga

Miraski, jaki internet mobilny polecacie? Zależy mi na przenośnym routerze z simką w środku. Dotychczas miałem z plusa lte na routerze huawei ale to jakaś padaka. Niby LTE a na telefonie szybszego neta miałem.

Ktoś z Was ma jakąs propozycję?
Miłego dnia ()

#internet #lte #informatyka #internetmobilny
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Szyn44 żeby w domu korzystać na codzień, netflix, gry. Nie mam mozliwosci stałego łącza bo nie mieszkam na stałe w jednym miejscu. Teraz mialem 40gb z plusa i bylo ciut malo, do tego lte wolny jak cholera.
  • Odpowiedz
@Artevalde: Witam. Przykro mi z powodu niedogodności. Jeżeli obecnie mogę pomóc w sprawie poprawy działania Internetu mobilnego sieci Plus, proszę o restart routera, wykonanie testu prędkości i wysłanie otrzymanych parametrów. Będę również wdzięczny za podanie nazwy miejscowości, w której występują utrudnienia.
  • Odpowiedz
  • 1
@Artevalde jak do Netflixa i gier to poleciłbym internet domowy od T-Mobile, za 49zł masz nielimitowany internet i prędkość maksymalną 20mbit, z tym że oferują modem jedynie do użytku domowego (podłączasz go do gniazdka, simkę wkładasz do środka)
  • Odpowiedz
  • 1
@Artevalde no z zasięgiem to może być różnie, ja w mieście nie mam problemów więc od dwóch lat nie narzekałem, bardzo fajna opcja dla osób które wynajmują mieszkanie. W razie czego jak zamawiasz umowę w salonie to masz też jakiś czas na zwrot (ale musiałbyś dopytać w salonie jak to wygląda na pewno).
Ew. możesz kupić sobie startówkę i sprawdzić w telefonie jak będzie z zasiegiem, z doświadczenia z Orange i
  • Odpowiedz
@Szyn44: dzięki! poszukam przez neta tego t-mobile bo nielimitowane dane to jest coś o co mi chodzi, te moje 40gb spełza :(

a pytanie- jak mam router obecny huawei z plusa to wejdzie tam simka z innej sieci czy jest blokada? i będe musiał wziąć brandowany router od t-mobile?
  • Odpowiedz