Wpis z mikrobloga

W sumie fajnie że jest też wersja Flat, co prawda słabsza niż standardowa S10, ale niemiłosiernego #!$%@? dostawałem gdy któreś szkło ochronne z rzędu nie banglało w S8 przez te zakrzywione boki. Dodatkowo ni to poręczne, ni to użyteczne, jedynie ładne i nic więcej. Wiadomo czy to będzie typowo płaski ekran czy te będą jednak odrobinę "przycięte" jak np w Huawei'ach? #samsung
  • 15
@mamajasia12: Przecież jak telefon upadnie ekranem w dół to szkło hartowane nie ochroni wyświetlacza przed rozbiciem bo siła uderzeniowa i tak rozchodzi się na szkło właściwe. Upadku również nie amortyzuje. Już prędzej folia w jakimś tam stopniu zwiększa szansę na przeżycie ekranu.

Cały czas mnie to dziwi jak ludzie kupują smartfony po 3k zł, po czym wkładają je w folię, szkło, etui i jeszcze bumper do tego. A później chodzą z
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@XNiemcu: Fakt że szkło na flat sobie założysz ale w tym momencie pozbywasz się funkcjonalności odblokowywania odciskiem palca czytnikiem wbudowanym we front ekranu (wydaje mi się że wersja E też to ma, ale nie dam ręki sobie uciąć). Natomiast widywałem folie z wycietą dziurą bodajże na odcisk wbudowany w ekran w oneplus 6T i to mi się zupełnie nie podoba.

Ja na zakrzywionym korzystam z folii bo rozwiązania szkieł na zakrzywione
@FightMaker używam szkła/folii bo jestem wtedy spokojniejszy że ekran mi się nie porysuje od byle paprochów.

Z drugiej strony dziwi Cie że ludzie kupują smartfony za tyle hajsu i pakują w nie różnego rodzaju "ochraniacze", ale co jest w tym złego? Też chcą mieć namiastkę bezpieczeństwa bo jednak mimo wszystko case czy takie szkło ochroni przed mniejszymi upadkami. Telefon nie jest przyklejony do ręki, staram się zawsze dbać i nie rzucam telefonem,
@FightMaker: @XNiemcu: Osobiście noszę case MSVII praktycznie którego telefonu bym nie kupował, a to głównie ze względu na to że telefony teraz mają szklane plecy i strasznie niekomfortowe jest korzystanie z telefonu bez case, telefon wydaje się śliski, palcuje się, po prostu większą wygodą dla mnie jest założenie tego case'a niż używanie bez. A to najcieńszy sztywny case jaki znam, bezprzewodowe ładowanie działa, płatności bezdotykowe również bez problemu. Kwestia gustu,