@mikau Słuchaj kupuj to na co masz ochotę ja wybierając niedawno nowe auto nawet do salonu VW nie wchodziłem. Tak samo ze sprzętem AGD kupiłem wszystko Amica i przynajmniej wspieram Polską firmę.
@jutokintumi: Nie dziwi mnie podejście ludzi w tej sytuacji. Sądzisz, że powinniśmy plucie na nas traktować jako dobrą monetę? Działa zwykła zasada wzajemności.
złoto z mikro na dziś: nie kupowanie izraelskich produktów to antysemityzm
@spajdermen: @Farorz: jeśli ktoś to robi z nienawiści do tej nacji, aby im dopiec, no to przecież to właśnie jest antysemityzm. a przecież taka jest za tym idea, patrząc na komentarze w znalezisku. tak samo jakby jacyś niemcy skrzyknęli się na bojkot polskich produktów tylko dlatego że nienawidzą Polaków, to byłby to antypolonizm ¯\_(ツ)_/¯
@Galvay: Ale przecież niemcy z reguły nie kupują polskich produktów, i to nie raz zostało opisane w znaleziskach na głównej. Było że nie kupowali kabanosów, bo była tam polska flaga, jednak gdy zmienili opakowania to kabanosy dziwnym trafem rozchodziły się raz dwa. To samo było z wkroczeniem Orlenu na rynek niemiecki, odnosili straty gdy nazywał się tak i w logo był orzeł. Zrobili rebranding, zmienili nazwę i logo i nagle stacje
@Farorz białe czy ja coś piszę że Niemcy coś robią czy nie robią? To był przecież przykład xD Jak tak robią, no tak jak napisałem - jest to antypolonizm i jest #!$%@?. Tak samo jak celowe niekupowanie akurat produktów z izraelskim pochodzeniem jest antysemityzmem i jest #!$%@?.
@Galvay: Ale praktykuje to każdy naród. Czy to Niemiec, Amerykanin, Francuz czy Izraelita. Iluzją jest to, że kapitał nie ma swojego pochodzenia, to nam (Polakom) się wmawia. Inni to praktykują, to czemu to my mamy być tymi co to olewją? Nie podoba nam się coś, co jakiś rząd robi, to czy złym jest że konsument głosuje swoim portfelem i woli kupić coś co jest np. gorsze/droższe i woli wybrać produkt z
nie pójdę więcej na siłownie, dzisiaj poszłam poćwiczyć brzuch na ławce. Najpierw jakiś chłop ciągle się podejrzanie gapił, potem drugi i widziałam jak śmieje się pod nosem. Wróciłam do domu i od razu się rozbeczałam #sport #silownia
Ja #!$%@?, to już chyba jakaś paranoja XDDD
@KiraQueen: od dwóch tygodni na główną już nie wchodzę, tragedia ¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez autora
@spajdermen: @Farorz: jeśli ktoś to robi z nienawiści do tej nacji, aby im dopiec, no to przecież to właśnie jest antysemityzm. a przecież taka jest za tym idea, patrząc na komentarze w znalezisku. tak samo jakby jacyś niemcy skrzyknęli się na bojkot polskich produktów tylko dlatego że nienawidzą Polaków, to byłby to antypolonizm ¯\_(ツ)_/¯
Jak tak robią, no tak jak napisałem - jest to antypolonizm i jest #!$%@?. Tak samo jak celowe niekupowanie akurat produktów z izraelskim pochodzeniem jest antysemityzmem i jest #!$%@?.