Wpis z mikrobloga

@hystrix: @Promozet1: ale ta obwodnica śródmieścia będzie dwie ulice obok, więc napewno się to wygłuszy o bloki, więc nie bałbym się tych szumów. Jest wiele analogicznych ulic w Warszawie i ulice dalej już jest cisza. Bardziej bałbym się o tory, ale mam nadzieję, że będzie spoko.
  • Odpowiedz
wiem, że ma być stacja PKP obok i jak dobrze pójdzie to metro

@obcx: a to ciekawe stacji raczej nie bedzie bo dwie są relatywnie blisko i nie będą robili trzeciej na krótkim odcinku a metro to juz dawno powiedziane było ze nie bedzie bo za dobre połączenie komunikacyjne jest :) za to #!$%@?ą wam niebawem trasę i wiadukt o czym sprzedawcy z tamtej okolicy nie informują a zapytani wykręcają się
  • Odpowiedz
@Promozet1: @obcx: Też sprawdzałem tę lokalizację myśląc o kupnie. @hystrix: Do torów jest dość daleko, więc hałas powinien być niesłyszalny, lub prawie niesłyszalny. A do planowanej obwodnicy też jest kawałek i będą ekrany dźwiękochłonne. Myślę, że jest to spoko miejsce. Inwestycje bliżej obwodnicy i torów za to mają już słabo.
  • Odpowiedz
@kozaqwawa: plan zagospodarowania jest taki jak napisałem. Stacja Grochów ma być między Olszynką i PKP Wschodnia. I ma być też metro, jest to potwierdzane na wielu planach, nawet na stacji stadion narodowy jest linia oddelogwoana do tego pusta
  • Odpowiedz
@obcx: wiesz generalnie masz racje, nie powinno byc problem z halasem. Ciapongi lubie a druga szumic bedzie sobie gdzies tam. Zalezy co kto jaki kij ma w dupie i bedzie mu sie wydawac ze w Kampiniosie by chcial mieszkac i ma byc cicho w stolicy. Ale ogolnie te ekrany to #!$%@? dadza. Osobiscie uwazam ze to miejsce to zadupie ale co komu pasuje.
  • Odpowiedz
@obcx: A czemu zdecydowałeś się konkretnie na to osiedle domdevelopmentu? Wydaje sie byc najbardziej schowane za wszystkimi juz istniejacymi/budowanymi osiedlami - i do tramwaju czy innych sklepow robi sie kawalek. Obwodnica nie powinna byc tak problematyczna - tu oberwie najbardziej budynek Murapolu ktory wlasnie powstaje + Praha, ktore sa przy wylocie przyszlego tunelu. Moze estakada bedzie szumiec... PKP Wiatraczna to mily dodatek, kilka lat minie zanim powstanie, ale powstanie, wiec spoko.
  • Odpowiedz
@danielny-czas: Victoria dom - trochę obawiałem się tego developera. LC Corp spoko ale już wszystko mieli wyprzedane co by nas interesowało. DD dobra opinia i sprzedaż dopiero co się zaczęła, więc dla nas najlepiej.
  • Odpowiedz
Victoria dom - trochę obawiałem się tego developera

@obcx: no jak ja szukałem to VD był lepszym wyborem niż DD :) btw już niby wszystko naprawili ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz