Wpis z mikrobloga

@glonstar: akurat wydaje mi się, że pracownicy KL raczej nie używali masek p-gaz (przynajmniej nie z powodu cyklonu B). A sam cyklon jest równie na pograniczu broni jak trutka na szczury - tym i tym można kogoś zabić przy odpowiedniej dawce.
  • Odpowiedz
@enron: Według wikipedii, używali:

Sonderkommandos (special work crews forced to work at the gas chambers) wearing gas masks then dragged the bodies from the chamber.
  • Odpowiedz
@enron: Według wikipedii, używali:

Sonderkommandos (special work crews forced to work at the gas chambers) wearing gas masks then dragged the bodies from the chamber.

@glonstar: a to nie wiedziałem. Jakoś wydawało mi się, że nie było takiej potrzeby...
  • Odpowiedz
@enron:

Bo najezdzcow trzeba humanizowac.

@UberWygryw: ależ ja to rozumiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ba, uważam że bardzo fajny zabieg zrobili - zamiast prymitywnie przedstawiać jakieś zwierzęce rysy, założyli germańskiemu (hehe) najeźdźcy atrybut w sumie wojskowy, a przy tym zamieniający człowieka w bezimiennego stwora... A te skrzydła samolotu a'la anioł to już w ogóle genialne ()
  • Odpowiedz
@enron: Jeszcze dodajmy, że to było 21 lat po 1wś, prawie wszyscy ją pamiętali jako najgorszą wojnę w dotychczasowej historii i kojarzyli ten horror m.in. z maskami p-gaz.
  • Odpowiedz