Wpis z mikrobloga

Kenwood Chef Titanium - większy 6,7 litra 1700W czy mniejszy 4,6 litra 1500W?

Czy ktoś jest posiadaczem któregoś z tych modeli i też wcześniej się wahał którą wersję wybrać?
Serce i rozum mówi mi „hałabała bierz większy” ale może ktoś przekona do mniejszej wersji.

Nie, nie chcę Kitchen Aida bo ma mniejszą moc.

#kenwood #kuchnia #pytanie #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #pytaniedoeksperta #agd
H.....a - Kenwood Chef Titanium - większy 6,7 litra 1700W czy mniejszy 4,6 litra 1500...

źródło: comment_BcDkr9sH9QdBfcJ68GaiVFo09ySgE12q.jpg

Pobierz
  • 45
@Hannahalla: spoko, chciałem tylko ogarnąć różnicę pomiędzy urządzeniami, bo zastanawiałem się co potrafią takie ustrojstwa robić. Przy Kenwoodzie nikt Ci przynajmniej chyba nie wkręca, że od kiedy kupisz niczego innego nie będziesz używać :D
Mam pytanko odnośnie używania Kenwooda,
2 miesiące temu kupiłem model Chef Titanium KVC 7XXX 1500W (ten mniejszy, nie XL). Niestety trafiłem na wadliwy egzemplarz, ponieważ po kilku minutach ubijania masy/wyrabiania ciasta, zatrzymywał się. Prawdopodobnie zbyt szybko się przegrzewał, miał coś z czujnikiem przeciążeniowym. Nie wiem, w każdym razie dziwne było, aby robot miał się przeciążać przy małej ilości składników (ani razu nie przekroczyłem limitów). Zatrzymywał się albo sam, albo w trakcie zmniejszania