Wpis z mikrobloga

@DoomsDayHellno: ciezko powiedziec zalezy od poziomu. Admin moze byc czlowiekiem od pierwszej linii i moze byc tez czlowiekiem od projektowania i wdrazania nowej architektury dla uruchamianych wlasnie aplikacji. Na wejsciu niewiele.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@DoomsDayHellno: ucz się deploymentu nowych maszyn, HyperV , AD, fileserverow, automatyzacji, system Center vmm/sccm/scom, automatyzacji powershellem - na start tyle z Windows Server ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@DoomsDayHellno: wiekszosc z tego może stać na server core więc powinieneś znać best practices. System Center jest ogromne, i rządzi się swoimi prawami, nie tak łatwo idzie to wyszkolić ;) zapomniałem jeszcze o sql i IIS i klastrach :) Mało osób jest które są ekspertami z Linuxów i winsrv jednocześnie, warto się skupić na jednym środowisku i znać jakoś drugie.
  • Odpowiedz
  • 2
@DoomsDayHellno: ja wolę jednak powershella, a szczególnie od wersji 6.0 dzięki której dużo łatwiej poruszać mi się po linuxach ;). Na pewno powinieneś ogarnąć jakieś narzędzie do config managementu, chef / puppet / DSC np
  • Odpowiedz