Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jestem #przegryw #rozowypasek

Mam dość. Jestem przed 30, mieszkam z rodzicami. Nie ułożyłam sobie życia, pracę mam okropną, nigdy nie zarabiałam więcej niż najniższa krajowa
Zawsze czułam, że moje życie to przegrana, ale teraz odczuwam to jeszcze mocniej.
Ze starą mi się nie układa, brat młodszy ode mnie się śmieje w twarz,że jestem jakiś nieudacznik, bo nie stać mnie na mieszkanie.
Jestem średnia, matka i kuzyni zawsze mówili, że nie jestem zbyt urodziwa, nie mam w ogóle powodzenia. Ale to kij z tym.

Mnie życie przerasta, nadal jestem pod dyktando matki.
Do tego się obżeram strasznie, bo nie umiem sobie z tym wszystkim poradzić.
#introwertyzm mocno, dlatego o wynajmie pokoju nawet nie myślę, nie dogadałabym się ze studentami.

Co ja mam robić ze swoim życiem?Dla mnie to kompletne nieporozumienie, że się urodziłam.

BŁAGAM TYLKO NIE PISZCIE, ŻE MAM ZNALEŹĆ FACETA, BO NADAL BĘDĘ #przegryw, TYLE ŻE NA CZYIMŚ UTRZYMANIU.
A jak zostanę znów sama, to wrócę do domu i matka się znów będzie ze mnie śmiać.

P.S. Nigdy nie stwierdzono u mnie depresji, a odwiedziłam wielu lekarzy psychiatrów.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
  • 24
@AnonimoweMirkoWyznania Skoro czujesz, że ten stan jest nie ok, to pierwszy krok zrobiony.
Nie zaczynaj od zmiany swojego życia o 180 stopni, bo to może być za dużo, jako introwertyk możesz czuć za duże obciążenie.

Na twoim miejscu, zaczalbym od pracy i zmian nawyków żywieniowych.
Posprawdzaj oferty pracy w okolicy, zobacz co można u Ciebie robić i czego musiałbyś się nauczyć. Ew. Pomyśl o pracy w np. Lidlu, z tego co wiem,
@AnonimoweMirkoWyznania: dlaczego nie zajęłaś się poprawieniem swoich kompetencji? Samo się nie zrobi nic, trzeba coś dać od siebie. Wszystko rób stopniowo. Ustal sobie kilka prostych celów na najbliższe miesiące i powoli zaczynaj to ogarniać. W wolnym czasie ucz się choćby jakiegoś języka, excela, cokolwiek. Od razu jakaś lepsza praca wleci.
@Eugeniusz_Zua: no jestem ale to nie zmaczy ze wysmiewam ludzi ktorzy nie sa w zwiazkach bo rozumiem ze ktos moze nie chciec/cos nie wyszlo z kims innym/mozna sie zrazic i wg swiat nie wyglada tak ze na zwiazku wszystko sie konczy
OP: @szyderczy_szczur: W tym cały problem, że nie mam NIKOGO, cała moja rodzina zarówno od strony ojca jak i matki mieszka w jednym regionie, w odległości max. 50km. Nie mam znajomych za granicą, ani koleżanek takich, które by mi pomogły ogarnąć coś na start
@marcel_pijak: j/w

@Eugeniusz_Zua: Jak się w pewnym wieku siedzi w domu, bo człowiek się zamyka w sobie, to serio ciężko kogoś znaleźć. Moje życie