Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Yakooo: Po prostu chciałbym aby ktoś mnie nakierował, czy np: po jakiś tam studiach informatycznych z 2-3 letnim doświadczeniem, dałoby radę dostawać te 2k EURO/$/GBP? Czy cieżko o taką robotę? Wydaje mi się, że dla zagranicznych firm nie są to duże wynagrodzenia, a dla mnie szczerze mówiąc robi to wrażenie mieć te 7-8 tysięcy miesiąc w miesiąc, wiadomo w Polsce też idzie to znaleźć, ale chodziłoby mi bardziej o to,
  • Odpowiedz
@Yakooo: żeby dostać pracę zdalną zagranicą to musisz już mieć spore obycie z pracą w IT. Do tego często dochodzi tzw. onboarding u klienta, czyli kilka dni/tygodni u niego na miejscu, żeby się wdrożyć. Polecam taką ścieżkę: stacjonarna praca w korpo -> częściowo zdalna praca -> 100% zdalna praca (w Polsce) -> ew. praca dla klienta z zagranicy (chociaż uważam, że w 90% przypadków w Polsce i tak dostaniesz takie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
Aż tak ciężko byłoby zdobyć robotę po studiach zdalnie tak aby zbytnio często nie jechać do ich do siedziby? Nawet szukając Basic ofert po słabej stawce czyt. 1500-2000 EUR? :/ Pytam że względu na jakieś zabezpieczenie, czy ja jako "szrot" mógłbym się odnaleźć w mniej wymagającej firmie za granica i dostawać jak na Niemcy małe pieniądze ale na Polskę już naprawdę spoko. Patrzą tam w ogóle na wykształcenie? Mam na myśli studia
  • Odpowiedz
@Yakooo: ja pracowałem w uk, potem moje mniejsze projekty utrzymywałem zdalnie z PL na zasadach kontraktora / freelancera, inne zlecenia mam z polecenia ludzi którzy wyjechali do uk z którymi pracowałem itd. Ty chyba masz na myśli pracę etatową

osobiście nie spotkałem się z czymś takim by w niemczech, zatrudniano kogoś w Polsce, bo jak oni chcą zatrudnić kogoś zdalnie to naczęściej też chcą natywnego mówcę w danym języku, chyba
  • Odpowiedz