Wpis z mikrobloga

Mirki, pieniądze nie są w życiu najważniejsze ale dają komfort i możliwość spełniania marzeń. Po skończeniu liceum udało mi się dostać do firmy która świadczyła usługi testowania oprogramowania dla jednego z zagranicznych banków. Nie miałem żadnego doświadczenia - to co pozwoliło mi pozytywnie przejść rekrutację to dobra znajomość angielskiego. Płacili jakieś 1600 netto :-) teraz mam 24lvl, setki godzin spędzonych przy kursach i szkoleniach oraz przyjemność wystawienia pierwszej takiej faktury w moim życiu ( ͡º ͜ʖ͡º)
#pracbaza #testowanieoprogramowania
Waleczny_Ulany - Mirki, pieniądze nie są w życiu najważniejsze ale dają komfort i moż...

źródło: comment_rTcamRMe5Y7ywWzUlZlE5tXIQ5uiWCQr.jpg

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Waleczny_Ulany: Wg mnie powinno być tak że każdy pracownik dostaje kase tak jak Ty. na Etacie też i samemu trzeba przelewać tą kasę, fajnie potem widać jak z prawie 27k robi się 18 :D Już widzę ten w---w na partie rządzącą
  • Odpowiedz
@Waleczny_Ulany:
Niestety albo stety :P
Generalnie pytam, bo trochę sobie śledzę rynek pod kątem zarobków. Sam niedawno pocisnąłem jeden projekt jako TM i stwierdzam, że wolę sobie klikać niż ogarniać b----l :P Najbardziej podoba mi się rola Test Leada, ale ona też zbyt często zależy od udanej współpracy z mangerem.

Z innych pytań - testujecie coś opartego o UI czy np. sama baza danych? Macie te p------e standardy bankowe (w
  • Odpowiedz
  • 0
@bi-tek fakt, pracując na UoP nie zwracałem na to aż takiej uwagi :-) tzn widziałem ile mi zostaje z kwoty brutto ale nie myślałem o kosztach pracodawcy. U mnie zabierają rzeczywiście dużo bo mam mało kosztów - brak leasingow itp
  • Odpowiedz
@bi-tek: hansre No, ale akurtat tutja się tak dzieje, bo doliczony jest vat, który na normalnej umowie o pracę nie występuje ;) Dodatkowo, ten vat odliczy sobie pracodawca.
Nie ma co porównywać opodatkowanie UOP do opodatkowania usługi.
  • Odpowiedz