Takie przemyślenie z dupy. Każdy ciut bardziej ogarnięty nastolatek powinien mieć własny zestaw narzędzi. Nie chodzi mi tutaj o jakieś klasyczne młotki czy klucze ale raczej o rzeczy do grzebania i naprawy elektroniki. #!$%@? jak kiedyś zmajstruję sobie bękarta i będzie wykazywał jakiekolwiek zainteresowanie tego typu rzeczami to chyba #!$%@?ę mu jakiś mały stół roboczy z zestawem podstawowych narzędzi żeby później podrzucić mu kilka względnie prostych do naprawy rzeczy aby się wkręcił w temat. W sumie podchodzi to pod jedną z rzeczy za które nienawidzę mojego starego, #!$%@? nigdy nie pozwalał mi się dotykać do swoich narzędzi, no ja rozumiem jakby nie wiem miał jakieś w opór drogie sprzęty albo wszystko poukładane jak w pudełeczku. Rzeczywistość wygląda tak że mamy cały garaż #!$%@? losowymi szafkami #!$%@? pudełkami do których stary garściami #!$%@?ł losowe rzeczy które każdy normalny człowiek albo by #!$%@?ł pod koniec remontu albo sprzedał czy coś. Nawet dostawił sobie obok domu blaszak żeby w nim narzędzia trzymać ale teraz mamy #!$%@? cały blaszak i garaż. Najlepsze jest to że on próbuje mi wmówić że ma tam porządek i ja szukając sobie śrubokrętu gwiazdkowego mu wszystko #!$%@? i nie wie gdzie co jest xDDD no #!$%@? debil xDX A jeszcze lepsze było pomaganie mu w naprawach bo to dosłownie jakby patrzył na te memy z synem pomagającym ojcu trzymać latarkę xD u mnie była ta różnica że jak ojciec przy czymś grzebał a ja chciałem zobaczyć co i jak robi to słyszałem tylko "nie patrz mi się na ręce bo mnie to denerwuje" i tak za każdym razem, czasem jak się #!$%@?ł i zostawił robotę w połowie to matka mnie prosiła żebym skończył za niego bo on nie ma nerwów xDXD #rodzina #majsterkowanie #zalesie no i trochę #pasta wyszła
@Multigatawny: to jeden z największych błędów popełnianych przez rodziców, zniechęcanie do nauki nowych rzeczy. mnie matka nie chciała nauczyć gotować nigdy i dopiero różowa nauczyła coś konkretnego upichcić. majsterkowanie akurat zaszczepił mi starszy kuzyn i dzięki niemu sam sobie naprawiam większość rzeczy.
Ja mam wręcz przeciwnie, Ojciec ma warsztat i z bratem ogarniamy obrabiarki i pracę ze stalą od dzieciaka, ale problem pojawia się gdy mamy własną koncepcję na jakiś projekt, on ma trochę inną i idzie krytyka jak by to miało zaważyć na losach świata. Tłumaczenia, że jedną rzecz można wykonać na kilka sposobów nie pomagają ( ͡°ʖ̯͡°) . Kiedyś tak się z nim pokłóciłem, że wyjechałem
#!$%@? jak kiedyś zmajstruję sobie bękarta i będzie wykazywał jakiekolwiek zainteresowanie tego typu rzeczami to chyba #!$%@?ę mu jakiś mały stół roboczy z zestawem podstawowych narzędzi
@Multigatawny: Zobaczymy. Prawda jest taka że w tej kwestii bardzo zmienia się optyka. Mój młody nie garnie się do prac ręcznych i majsterkowania a jak coś bierze to po to żeby tym #!$%@?ć po czymś. Mam masę narzędzi, wiele precyzyjnych i drogich i po prostu
W sumie podchodzi to pod jedną z rzeczy za które nienawidzę mojego starego, #!$%@? nigdy nie pozwalał mi się dotykać do swoich narzędzi, no ja rozumiem jakby nie wiem miał jakieś w opór drogie sprzęty albo wszystko poukładane jak w pudełeczku. Rzeczywistość wygląda tak że mamy cały garaż #!$%@? losowymi szafkami #!$%@? pudełkami do których stary garściami #!$%@?ł losowe rzeczy które każdy normalny człowiek albo by #!$%@?ł pod koniec remontu albo sprzedał czy coś. Nawet dostawił sobie obok domu blaszak żeby w nim narzędzia trzymać ale teraz mamy #!$%@? cały blaszak i garaż. Najlepsze jest to że on próbuje mi wmówić że ma tam porządek i ja szukając sobie śrubokrętu gwiazdkowego mu wszystko #!$%@? i nie wie gdzie co jest xDDD no #!$%@? debil xDX
A jeszcze lepsze było pomaganie mu w naprawach bo to dosłownie jakby patrzył na te memy z synem pomagającym ojcu trzymać latarkę xD u mnie była ta różnica że jak ojciec przy czymś grzebał a ja chciałem zobaczyć co i jak robi to słyszałem tylko "nie patrz mi się na ręce bo mnie to denerwuje" i tak za każdym razem, czasem jak się #!$%@?ł i zostawił robotę w połowie to matka mnie prosiła żebym skończył za niego bo on nie ma nerwów xDXD
#rodzina #majsterkowanie #zalesie no i trochę #pasta wyszła
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@Multigatawny: Zobaczymy.
Prawda jest taka że w tej kwestii bardzo zmienia się optyka. Mój młody nie garnie się do prac ręcznych i majsterkowania a jak coś bierze to po to żeby tym #!$%@?ć po czymś. Mam masę narzędzi, wiele precyzyjnych i drogich i po prostu