Wpis z mikrobloga

@paruwczanbiedronki: chociażby to, że jak przy uderzeniu wystrzeli poduszka to taką pancię może fajnie pokiereszować. Nie mówiąc już o znikomej strefie ruchu ciała podczas zderzenia. Szpital murowany lub kostnica.
  • Odpowiedz
@esc0bar: Dziwne, mnie od razu uczyli, że mam sięgać nogami do pedałów, a nadgarstki muszą sięgać do górnej części kierownicy i wtedy jest spoko pozycja... Ale z doświadczenia wiem, że dużo też zależy od auta - inaczej siedziałam w yarisce, niż w golfie i jeepie... No ale tak jak wyżej, to nie :D
  • Odpowiedz
z tak siedzącymi w nich kursantkami?

@esc0bar: Rozmawiałem kiedyś o tym z instruktorem.
Mówi że próbuje to korygować, ale wielu kursantów nie jest w stanie jechać samochodem w prawidłowej pozycji - nie są w stanie kręcić poprawnie kierownicą i że dla wielu 30h to za krótko żeby się tego nauczyć.

I z tego co mówi w środowisku jest konsensus że lepiej kursantowi pozwolić się podpierać cyckami o kierownicę i kręcić ruchem "dojenia krowy", bo inaczej z kursu nic
  • Odpowiedz
@esc0bar: żadna z pozycji nie jest prawidłowa za kółkiem na powyższym zdjęciu. Ja jak zapytałem instruktorki kretynki dlaczego mi nie zwróciła uwagi ,że moja lewa noga powinna być lekko ugięta w kolanie to powiedziała : "ale to sprawa osobista jak komu wygodnie" , no najlepiej r----------ć sobie kolano jak będzie wypadek.
  • Odpowiedz