Wpis z mikrobloga

Znalazłem ostatnio w domu stary zegarek, bez szkiełka, wskazówki, ledwo chodził. Nie wiem w sumie czy był on mojego dziadka ale pewnie tak. Myślę że szkoda sprzętu mimo że jakość pewnie podła. W końcu przeleżał w domu te 30+ lat.
Oddałem do zegarmistrza. Taki na hali targowej w Krakowie.
Uczucia mam mieszane. Podobno tarczy nie dało się wyczyścić (próbował) bez zniszczenia jej. Szkiełko taki plastik jak czajnik brity. Wskazówka minutowa tak lekko ugięta. No ale zapłaciłem 6 dyszek więc cóż. Zegarek warty 100 zł pewnie więc nie ma co inwestować. Podobno był bardzo brudny i trzeba było parę rzeczy wymienić więc przynajmniej mechanizm jest teraz dobry.
Nosić nie będę ale niech leży. Może go ktoś znajdzie za 40 lat.
#watchboners #zegarki
Pobierz
źródło: comment_QPgXE7KkY09vja8JiNCWzkL4G6vm3RsU.jpg
  • 9
@natkurka dlatego prosiłem go o rekomendacje jakiegoś paska. Myślałem że się zna :p.

@thewickerman88 tylko to szkło ma kształt ktory jest dla mnie dziwny. Nie ma wypukłości tylko jest płaskie z zaokrąglonymi brzegami. Takie sferyczne chyba lepiej wygląda. A pleksa jakości takiej że zarysuje ją byle szpilka. Ale jak mówiłem: emocjonalnie nie jestem z tym sprzętem związany. Tylko nie chciałem żeby zegarek który niszczeje w szafce umarł na amen. Nie czuł bym
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mazaq1: jak on Ci doradzil ten pasek to już wszystko jasne... jestem prawie pewna, że dobry zegarmistrz zrobiłby z tego zegarka cudo. Sama mam kilka takich bardzo starych po prababciach albo i dalej i po doprowadzeniu do porządku normalnie ich używam i są piękne.
@h1tm4n1500 pozłacany? Nie wiem czy to nie zwykły blok mosiądzu po prostu. Tak czy tak jest zabezpieczony od dalszego niszczenia. Więc za temat można się zabrać później.