Aktywne Wpisy
Co sądzicie o takiej skodzinie? Szwagier mówi, żeby wziąć jednak Karoka bo większy, ale mnie się wydaje że to starsza konstrukcja.
#motoryzacja #samochody #skoda #pokazauto
#motoryzacja #samochody #skoda #pokazauto
mirko_anonim +14
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki... potrzebuje wsparcia.
Ale od początku:
Akt I
Wziąłem ślub z kobietą, którą kochałem. Dwa włoskie charaktery, częste kłótnie ale jakoś zawsze to było. Zawsze się pogodziliśmy, chociaż ona lubiła rozdrapywać rany i wyciągać brudy sprzed lat.
Mirki... potrzebuje wsparcia.
Ale od początku:
Akt I
Wziąłem ślub z kobietą, którą kochałem. Dwa włoskie charaktery, częste kłótnie ale jakoś zawsze to było. Zawsze się pogodziliśmy, chociaż ona lubiła rozdrapywać rany i wyciągać brudy sprzed lat.
Czasem sobie robię w photoshopie różne modyfikacje czołgów, żeby zobaczyć jakby wyglądały w alternatywnej rzeczywistości. Jest to robione zawsze na szybko i niedokładnie aby jedynie zarysować mi wygląd. Nigdy z nikim się tym nie dzieliłem, ale może chcielibyście też zobaczyć je?
Tu rosyjski T-55 w skróconej wersji i z armatą 50mm. Założenie było takie: co by było, gdyby konstrukcja t-55 zostałaby wymyślona jeszcze przed wojną?
Byłaby to idealna podstawa pod platformę bojową dla czołgów średnich, lekkich i ciężkich.
Oryginalny t-55 miał:
Długość 6,20 m (kadłuba)
Pancerz kadłub 145mm/100mm/60mm
wieża 300/150mm/65mm
Masa 36 500 kg
Po skróceniu kadłuba i zmniejszeniu opancerzenia do:
kadłub 75mm/50mm/40mm
wieża 150/75mm/40mm
Czołg ważyłby jakieś 22-25 ton.
Silnik o mocy 280KM dałby radę zapewnić mu osiągi jak dla t-55
Właściwie to na początku wojny spokojnie pancerz byłoby można jeszcze dwukrotnie zredukować do
kadłub 40mm/25mm/20mm
wieża 80mm/40mm/20mm
Otrzymując w ten sposób jakoś 16,5 tonowy czołg lekki, który i tak mieniałby wobec siebie równych. W tym wariancie spokoje byłoby można zredukować szerokość kół i gąsienic, oraz dodać gniazdo karabinu na froncie kadłuba.
Chcecie więcej takich fantazji i gdybań?
Zaintrygowałeś mnie z tą grą. Coś więcej na temat?
To gif z mechaniką poszerzania wymiarów płyty pancerza (tekstura randomowa)