Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@scroller: Albo rzeczywiście taka z niej bystra suka, albo katedra dostała drukarkę 3D itp. i to promotor wszystko ogarniał w ramach nauki obsługi sprzętu, a ona się tylko przyglądała (tak jak z ojcem, co kupił dziecku klocki lego).
  • Odpowiedz
@zielonka-senpai: od razu zazdrosny xD po prostu uważam, że to bardzo mało prawdopodobne, że zrobiła to wszystko sama od początku do końca bo wiem ile pracy i umiejętności musiałaby w to włożyć. Jeśli rzeczywiście zrobiła to sama to chwała jej za to, nie ma we mnie grama zazdrości koleżanko
  • Odpowiedz
@czajqa: Dokładnie. Ja stawiam raczej na inną wersję:

Takiego robota można kupić. I pewnie tak było. Skorupa kupiona, rozbebeszony, coś tam dodrukowane przez kolegów od 3D. Koledzy od programowania napisali apkę i gotowe :) Pozostało tylko ogarnąć pracę pisemną i poduczyć się na potrzeby zdania egzaminu.
  • Odpowiedz
@support @scroller: #!$%@? jak zawsze, normalnie genialny umysł jak to bywa na polskich uczelniach, robot na Arduino XD każdy hindus na YouTube takim #!$%@? xD

Polakom jak pokażesz żarówkę sterowana bluetooth to srają ze szczęścia XD
  • Odpowiedz
@scroller: po 1. skorupa to najmniejszy kłopot w tym robocie. Wątpisz żeby laska sama to robiła a podważasz wyprodukowanie kuli xD 2. Co wam złego laski w życiu zrobiły że wszystkim im ubliżacie? Tak, pomówienie kogoś o takie oszustwo to co najmmiej ubliżanie. Znam wiele dobrych programistek, znam też kilka dziewczyn, które miały zajawkę na robotykę. Naprawdę tak wam ciężko w to uwierzyć, że ktoś umie i się w dodatku komuś
  • Odpowiedz
@walk_man: chodzi mi tylko o to, że to nie jest lot na marsa lub znalezienie leku na raka a laska jest szkalowana za to, że jest laską. Zrobiła fajną pracę inż jak na dzisiejsze standardy i zasługuje na przybicie piątki a nie publiczne pomówienia:-( znam przypadki oszustw zarówno w przypadku kobiet i facetów i będąc szczerym laski się przynajmniej zazwyczaj tym nie chwaliły
  • Odpowiedz
@scroller: dude, co tu ogarniać, tam jest jakaś kopuła na głowę druida na magnes, a na dole jest zwykły układ napędowy pewnie zawieszony w jakimś układzie, który rotuje, by być prostopadle do płaszczyzny.
Nigdy tego nie robiłem, ale zgaduję, że wystarczy dać tam metalową ramę z silnikiem z jakimś elementem gumowym trącym o ten okrągły plastik, ten plastic ball nie, a potem pewnie na to idzie jakiś magnes, który ściąga od
  • Odpowiedz
@Glos_normictwa: W sumie to się zgodzę, ale arduino jest nawet fajne tho.
Jakby lepiej chyba korzystać z tego niżeli programować samemu chipa w assemblerze (chyba, że się da w C).
Nie wiem, ale budowa PCB pod układ sterujący vs arduino za 4$ to mimo wszystko wiesz...

No dużo roboty oszczędza, dla mnie to akurat super sprawa. Bierzesz arduino i jeb
sonda termiczna
jeb, robot
jeb, drukarka 3d itd.

To, że Hindusi
  • Odpowiedz
@scroller: widziałeś kiedyś pracę inżynierską w której ktokolwiek nie korzystał ze zdobyczy techniki, zaprojektował i zaprogramował wszystko sam?
To jest po prostu piękne: ( ͡° ͜ʖ ͡°) wstaw zdjęcie dziewczyny z jej praca inżynierska zaraz się zacznie "gówno zrobiła to pewnie jej koledzy!!" XD chyba coś wam weszło za mocno
  • Odpowiedz