Wpis z mikrobloga

@DeFutura: w gulaszach, tortillach, kebabach i tego typu daniach jak najbardziej. Trudniej będzie zastąpić krwisty stek albo tatar. Wegańskie tatary są bardzo dobre, ale nie oszukujmy się, to nie jest dobry zamiennik :)
  • Odpowiedz
mmm roundup taki pyszny


@Yrrrr: uuuu, antyGMOizm, nie szanuję. Zawsze odrzucam produkty sojowe z przekreślonym GMO, to marnowanie zasobów.

P.S. sejtan akurat jest z pszennego białka
  • Odpowiedz
Ave seitan ( ͡° ͜ʖ ͡°) Rzadko jem jakieś vegemięso, ale ich boczek i pepperoni <3 do zapiekanek idealne. mam w sąsiedztwie wegański sklep, czasami na duuużej promocji mogę wyhaczyć, gdy zostanie kilka dni do terminu. Gyrosu nie jadłam, ale skoro polecasz to zakupię :)
  • Odpowiedz
@Yrrrr: serio doczytaj, bo na wykopie zawsze możesz usunąć konto, a jak się przed znajomymi irl skompromitujesz, to wstyd zostanie
  • Odpowiedz
@smyl: Akurat bezmięsny mięsny robi wszystkie swoje produkty na jedno kopyto i wszystkie smakują dokładnie tak samo (przynajmniej te wszystkie wędliny/salami). Jeszcze, żeby chociaż smaczne to było, a jest takie sobie. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Już lepiej kupić czysty seitan/tofu/tempeh/whatever i samemu zamarynować.
  • Odpowiedz
@serioserio: w sumie to @matekkkk ma dużo racji. Ja mam nieco bardziej pozytywną opinię. Tak raz na pół roku zamawiam od nich kilka produktów, ale diety bym na tym nie budował :) ale wrapy spoko wyszły, głównie dzięki warzywom
  • Odpowiedz