Skladniki - kasza gryczna niepalona (400-500 gram produktu suchego) - troche soli (ja uzywam okolo 1/3 - 1/2 lyzeczki soli himalajskiej) - ale nie trzeba jak ktos unika soli - ziarna/pestki co kto lubi
1) Kasze przeplukujesz woda 2) Kasze wrzucasz do miski i ja zalewasz woda 3) Odstawiasz kasze na 3 dni 4) Po pierwszym i drugim dniu - przemieszaj cala kasze (tworza sie juz tam
@dzester: do tofucznicy polecam czarną sól, smakuje jak jajko :D masz jakieś triki, żeby tofucznica wyszła "mokra"? myślałam o dodaniu do niej glutka z siemienia lnianego, ale jeszcze nie próbowałam :D
@niedlaanonkamyszka: użyj tofu marynowanego z Tesco ono samo w sobie już jest „lepkie” te wędzone są bardziej stałe wiec trzeba troszkę wody dodawać ;) dla mnie samo w sobie tofu jest wystarczająco słone wiec nie dodaje soli ;)
@tomahawkk: z kranu lub przefiltrowana przez dzbanek brity która zapewne nic nie daje ;) jak się po jednym dniu kleik taki biały zrobi to po 2 dniach przemiel wszystko ;)
Hej Mirki ( ͡° ͜ʖ ͡°) przedstawiam moje śniadanko ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wiem wiem nie mam talentu do robienia zdjęć ;)
Wszyscy wege pulsują, a mięsożercy i pijusy cicho tam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Tofucznica z tofu wedzonego (lidlowskiego)
- 2x Kielbaski sojowe z tesco
- Ogórek posmarowany musztarda
- Chlebek samorobotny z kaszy gryczanej bialej (niepalonej) posmarowany jakas pasta warzywna z lidla
Koktajl
- 1 banan
- pol paczki salaty fitnes
- 2x gruszka
- 1 lyzka siemie lniane
- troche napoju sojowego z tesco zeby blender mogl sprawnie przemielic wszystko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Skladniki
- kasza gryczna niepalona (400-500 gram produktu suchego)
- troche soli (ja uzywam okolo 1/3 - 1/2 lyzeczki soli himalajskiej) - ale nie trzeba jak ktos unika soli
- ziarna/pestki co kto lubi
1) Kasze przeplukujesz woda
2) Kasze wrzucasz do miski i ja zalewasz woda
3) Odstawiasz kasze na 3 dni
4) Po pierwszym i drugim dniu - przemieszaj cala kasze (tworza sie juz tam