Wpis z mikrobloga

@niedlaanonkamyszka:

- Tofucznica z tofu wedzonego (lidlowskiego)
- 2x Kielbaski sojowe z tesco
- Ogórek posmarowany musztarda
- Chlebek samorobotny z kaszy gryczanej bialej (niepalonej) posmarowany jakas pasta warzywna z lidla

Koktajl
- 1 banan
- pol paczki salaty fitnes
- 2x gruszka
- 1 lyzka siemie lniane
- troche napoju sojowego z tesco zeby blender mogl sprawnie przemielic wszystko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@tomahawkk: tak w skrócie

Skladniki
- kasza gryczna niepalona (400-500 gram produktu suchego)
- troche soli (ja uzywam okolo 1/3 - 1/2 lyzeczki soli himalajskiej) - ale nie trzeba jak ktos unika soli
- ziarna/pestki co kto lubi

1) Kasze przeplukujesz woda
2) Kasze wrzucasz do miski i ja zalewasz woda
3) Odstawiasz kasze na 3 dni
4) Po pierwszym i drugim dniu - przemieszaj cala kasze (tworza sie juz tam
@niedlaanonkamyszka: użyj tofu marynowanego z Tesco ono samo w sobie już jest „lepkie” te wędzone są bardziej stałe wiec trzeba troszkę wody dodawać ;) dla mnie samo w sobie tofu jest wystarczająco słone wiec nie dodaje soli ;)