Wpis z mikrobloga

W ile można się nauczyć htmla od podstaw? Tak żeby umieć stworzyć w miarę prostą stronę w #wordpress. Nie chce się nagle stać #programista15k, nie chcę na tym zarabiać. Potrzebuję strony i chciałbym ją stworzyć w miarę możliwości samemu (tzn bez szablonu). Kod może być względnie na gumkach od majtek (czyli niechlujny).

#programowanie #html
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W ile można się nauczyć htmla od podstaw? Tak żeby umieć stworzyć w miarę prostą stronę w #wordpress.

@peetee: ale to jeszcze musisz znać cssa i ogarniać trochę phpa jak chcesz zrobić motyw pod WP.
  • Odpowiedz
@menstuffpl: wydaje mi się, że początkowo było o robieniu motywu czy coś w tym stylu, a do tego html to jednak obowiązek. No jak to ma iść na gotowcach no to i tak jakieś podstawy htmla i cssa warto znać by móc coś jednak pozmieniać.
  • Odpowiedz
Bez szablonu? Lepiej już użyj sobie jakiegoś szablonu i naucz się podstaw css, żeby mieć większą swobodę w dostosowywaniu tego szablonu pod siebie. Jeżeli nie uda Ci się ogarnąć wszystkiego szablonem i wtyczkami to będziesz musiał nauczyć się html i podstaw php, żeby móc korzystać z ich gotowych funkcji https://developer.wordpress.org/reference/. Nie uda Ci się tego ogarnąć w kilka dni nie mając nigdy styczności z tym, więc lepiej zastanów się czy nie lepiej
  • Odpowiedz
Nie uda Ci się tego ogarnąć w kilka dni nie mając nigdy styczności z tym, więc lepiej zastanów się czy nie lepiej komuś tego zlecić? Polecam się ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Dawidowww: no typowy programista15k

Gardze takimi. Zniechecac kogos do nauki byle zaplacil komus za prace. Bo moze jeszcze konkurencja wyrosnie...
  • Odpowiedz
@menstuffpl haha xD A przeczytałeś całość mojej wypowiedzi? Gdybym nie chciał konkurencji to bym nie napisał merytorycznie jak moim zdaniem musi się za to zabrać. Próbowałem pomóc więc nie wiem skąd ta pogarda? Stąd, że jeżeli zrezygnuje to napisałem, że może zgłosić się do mnie?
  • Odpowiedz
@menstuffpl: sam jesteś jak ta wtyczka. Koleś potrzebuje stworzyć własny motyw a Ty mu wciskasz wtyczki. Jak będzie chciał wgrać np fonty z Google to tez będziesz wtyczkę polecał?
  • Odpowiedz