Wpis z mikrobloga

Mirabelki i Mirki. Taka krótka historia:
Mój najstarszy syn aktualnie ma 8,5 wiosen. ~2,5 lata temu, bez namów, naśladując swoją mamę a mojego różowego, postanowił zapuścić włosy na peruki dla dzieci po chemioterapii. My, dziadki, znajomi kibicujemy mu całym sercem. Niestety, dzieci w szkole (i nie tylko) dość mocno mu dokuczają, wyśmiewają, przezywają, śmieją się, że jest dziewczyną. Serce się kraje, bo jest bardzo uczuciowym chłopcem. Zęby zaciska, i nie daje po sobie poznać, ale widzimy, że czasem wraca smutnieszy ze szkoły i musimy z niego wyciągać co się stało, żeby mu powiedzieć, że może do nas przyjść i porozmawiać, i żeby wiedział że go wspieramy. Przed chwilą dzwoniła jego wychowawczyni i pytała, czy rozmawialiśmy o incydencie na stołówce. Oczywiście nic nie powiedział po powrocie ze szkoły i teraz też mówił, że się nic nie stało, ale w końcu się dowiedzieliśmy, że grupa chłopców mu zaczęła dokuczać i się znowu popłakał.
Dla nas jest mistrzem, bo mimo wielu przykrości jakie go spotkały, zaciska zęby i chce jeszcze pozapuszczać włosy, żeby jakaś dziewczynka mogła się w przyszłości cieszyć, bo włosy ma naprawdę extra. Dba o nie, myje, wyczesuje...

Prośbę mam do Was Wykopki - dajcie kilka plusików, żeby wiedział, że jest większa liczba ludzi, którzy mu kibicują.

Nie chcesz dać plusa - nie minusuj proszę.

#wygryw #wlosy #dzieci #wykop
może też ze względu na włosy #rozowepaski

A tak teraz wygląda:
Tboom - Mirabelki i Mirki. Taka krótka historia:
Mój najstarszy syn aktualnie ma 8,5...

źródło: comment_lgPPxbWS9KYVmfhPA9JzeJoZ2xvWATPf.jpg

Pobierz
  • 440
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tboom:
dzieciaki śmieją się z koleżki który zapuszcza włosy i rzeczywiście może wyglądać jak dziewczynka, w dodatku jest uczuciowy (mi tu juz by się lampka zapaliła)
ZARADNY WYKOPEK
dajcie parę plusików aby dalej w to brnąć i niszczyć psychikę dzieciaka hehe

p--------j się w czerep i pomyśl o podwiązaniu jajec
  • Odpowiedz
@Tboom: jak baba kufa xD.

A teraz serio - zryje mu to beret, ale jego i wasza brocha. Nie podjal swiadomej decyzji tylko nasladuje rodzicielke, ale rodzice pewnie tacy dumni, wiec mu nie wytlumacza, ze moze lepiej zrobic jakas zbiorke kasy w szkole na to, a nie dac sie werbalnie gnoic, bo wyglada jak dziewczyna xD. Dzieciaki w tym wieku tak maja, ze beda sie nabijac.
  • Odpowiedz
@Tboom gratuluję, z------ś synowi najwspanialszy okres dzieciństwa i okres dojrzewania bo stał się ofiarą i pośmiewiskiem w szkole a to nie skończy się na obcięciu włosów tylko na skończeniu podstawówki ... a to jeszcze potrwa 7 lat? zajebiście
  • Odpowiedz
@Tboom porażka nauczycieli i tej "wychowawczyni". Dzieci są brutalne w tym wieku same w sobie, ale wytłumaczyć chyba k---a się powinno, w jakim celu i dlaczego Wasz syn hoduje włosy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Tboom moja kolezanka z pracy miala podobna historie. Niestety jej syn musial sprzedac liscia najwiekszemu szydercy aby sie uspokoilo
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Tboom: Spodziewałem się po użytkownikach wykopu komentarzy nieco wyższej próby - cóż, czas obniżyć oczekiwania.
Taki stan rzeczy świadczy bardzo źle zarówno o jego szkolnych rówieśnikach, jak i gronie pedagogicznym.
Nie daj sobie powiedzieć, że ośmiolatki chamstwo mają wpisane w dzienny grafik. Z tym nie tylko można, ale i należy skutecznie walczyć. Tutaj kłania się druga grupa winnych - grono pedagogiczne.
Na Twoim miejscu poszedłbym do wychowawcy oraz szkolnego pedagoga,
  • Odpowiedz
@muchomorek81:
Takie rzeczy piszą s---------y, które były gnębione w szkole i nimi zostali po szkole. Zazdrościli całe życie normickiego życia, a tak naprawdę nienawidzili wszystkich normików, więc nie dziwota, że byli gnębieni xd teraz swoją gorycz przelewają na ośmiolatka xdddddd
Patologia panie, ale na wypoku nic niezwykłego.
  • Odpowiedz
@Tboom: Dziwna sprawa. Jak ja chodziłem do podstawówki to były lata 2006/2012 to pamietam ze 1/2 chłopaków miała włosy poniżej barków. Ale może to było eklizywne tylko do naszej szkoły bo pamietam ze mi tez pare razy spoza szkoły czy na zawodach w pile powiedział ze jak baba wyglądam. Ale to z takimi krótko było xD
  • Odpowiedz