Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Czy ma ktoś doświadczenie #zwiazek z muzułmanką?

Poznałem ją na uczelni, przyjechała tu na kilka lat. Jest dla mnie miła, komplementuje mnie, a gdy ostatnio byłem chory wykazała troskę (nic poważnego, ale jej zainteresowanie zaskoczyło mnie pozytywnie). Co ciekawe mamy podobne poczucie humoru, czego bym się nie spodziewał z uwagi na różnice kulturowe.
Nie jesteśmy parą, ale w mojej ocenie jest szansa na coś więcej. Kontakt ze sobą mamy coraz lepszy i częstszy. Byliśmy raz na spacerze. Nie wiem nawet czy mogę sobie pozwolić na jakikolwiek dotyk, na próbę zainicjowania bliskości tak jak to ma miejsce w przypadku kobiet z naszego kręgu kulturowego. A przecież jej nie zapytam czy mogę ją dotknąć, bo o to się nie pyta, tylko się działa xD A może to już #friendzone?

W trakcie jednej z początkowych rozmów powiedziała, że bardzo poważnie traktuje swoją religię w tym zakaz spożywania alkoholu, nakaz zakrycia włosów i karku oraz zakaz seksu przedmałżeńskiego.

Ktoś ma jakiekolwiek doświadczenie w nawiązywaniu bliższych relacji z muzułmankami?

#pytanie #islam #muzulmanie #muslim #zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: Przygotuj się na to, że ona jak i cała jej rodzina i jej muzułmańscy znajomi będą ci truć dupę 24/7 żebyś przeszedł na islam, tym bardziej że jak napisałeś, ona sama jest religijną osobą więc szansa na to, że zwiąże się z niemuzułmaninem jest bardzo mała.
  • Odpowiedz
OP:

PonuraPrzyjaciółka: z jakiego jest kraju? Jest różnica pomiędzy np. Arabią Saudyjską i jednym z post radzieckich krajów. Oprócz tego, myślę że dużo zależy od ludzia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z Jemenu

Ten komentarz został dodany
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Może tylko tak mówić, jak już bedzie twoją dziewczyną to może zmieni zdanie. Inna sprawa że jeśli jej rodzina jest religijna to ona może mieć problemy jeśli się z tobą zwiąże. Mogą ją pobić, wyrzucić z domu albo gorzej, więc lepiej sie nie chwal związkiem na fejsbuku. Ona musi też uważać na innych muzułmanów bo mogą ja #!$%@?ć do rodzinki. Zapytaj ją o tą rodzinę. Ona jest sunnitką czy
  • Odpowiedz
podobno w Europie allah nie widzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) tak usłyszałam od jednego muzułmanina, który pił alkohol w Londynie na imprezie firmowej :)

@kwiati: Piszesz o dwóch różnych sprawach. Najważniejsze, że rodzina muzułmanki widzi.
  • Odpowiedz
więc pewnie na studia i pewnie sama, bez rodziny.

@kwiati: Na kilka lat to nie na całe życie. W przypadku innego kraju niż Jemen, czy Arabia Saudyjska bym się nie przejmował, ale tutaj może być problem. No, ale nie wiem tak sobie możemy gdybać, a sprawa i decyzja OPa.
  • Odpowiedz