Wpis z mikrobloga

https://www.autoscout24.pl/oferta/audi-a4-avant-2-0-tdi-dpf-quattro-s-line-alcantara-diesel-czarny-174ec69d-e110-4f5a-87a2-e016a445b0fd?cldtidx=1

Mirki o co chodzi z tymi handlarzami z Niemiec. Wystawiają całkiem fajne auta dużo poniżej wartości rynkowej. Często jest tylko adres komisu albo email, nie ma telefonu. To jest jakiś wałek?

#motoryzacja #audi #handlarze
TechBoss-pl - https://www.autoscout24.pl/oferta/audi-a4-avant-2-0-tdi-dpf-quattro-s-l...

źródło: comment_0YXtUavAy4s4jKGLJTG6qKYvWyc21k7X.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@TechBoss-pl: Niemcy powoli wysprzedają się z aut z silnikiem diesla, dlatego ceny spadają. No i umówmy się że handlarze przeważnie sprowadzają diesle z bardzo dużym przebiegiem (często grubo powyżej 300k) które za granicą kupują okazyjnie. A to że te same auta w polskim komisie mają po 160k przebiegu to już inna historia.
  • Odpowiedz
@TechBoss-pl: ostatnio Niemcy sporo diesli się pozbyli.
Jak zdecydowałeś sprzedać się starego diesla i kupujesz nowe, to za auta z grupy vw miałeś bodajze po 8 czy 10k € dopłaty...
Może z tym teraz spadek cen powiazany
  • Odpowiedz
@shymon: u tego handlarza też jest beznyna w audi tt za połowę ceny rynkowej, nie wierzcie idiotom, że ktoś sprzedaje za bezcen, bo diesel, albo że vag. Nikt takich prezentów w Niemczech nie robi.
  • Odpowiedz
@Crow7422: @shymon:
Kiedyś często pojawiały się na niemieckich stronach atrakcyjne oferty, tylko z numerami telefonów. Zawsze pierwszy właściciel, oczywiście najlepsza wersja wyposażenia i cena za połowę samochodu. Byli tacy mądrzy, co wpłacali zadatek by ich nikt nie ubiegł, a potem zostawali z niczym. NIe wiem jak jest w tym przypadku, ale mieć na placu ponad 40 samochodów w najlepszych wersjach z niskim przebiegiem i za połowę ceny to
  • Odpowiedz
  • 0
@baltic-vodka no dokładnie widziałem jakie tam są przebiegi nawet po 450 000. U nich tak nie kręcą pewnie jak u nas
@Crow7422 szukam diesla to tylko przykład
@jaroslaw_madry dużo jest takich ofert nie tylko u niego. Nie wierzę w okazję
@shymon no właśnie się zastanawiam po co tak tanio wystawiają. Pojedziesz na miejsce a tam okazji już nie ma
@fotograf_warszawiak kiedyś pojechałem do prywatnego sprzedawcy niemca. Na
  • Odpowiedz
@TechBoss-pl: wszędzie kręcą, ale tak jak u nas to rzeczywiście chyba nigdzie. Auto w niemieckim autohausie potrafi kosztować kilka tysięcy drożej niż u turka. A jak szukasz diesla to ja bym poszukał jeszcze peżota 508
  • Odpowiedz