Aktywne Wpisy
DFWAFDS +169
#przegryw koliedzy wczoraj pisałem że uderze do julki z pracy i zapytam czy ze mną wyjdzie gdzieś sobie. Podszedłem do takiej jednej co wydaje się huopu sympatyczna. Zrobiłem tak jak napisał @K-S- i chciałem zaprosić na pizze.
Pytam, "co robisz w piatek po kołchozie, może pójdziemy na pizze i jakieś alko" a ona "ok, tylko nie w piątek tylko w sobote ma czas" i umówiony huop jest na sobote popołudniu. Coś za
Pytam, "co robisz w piatek po kołchozie, może pójdziemy na pizze i jakieś alko" a ona "ok, tylko nie w piątek tylko w sobote ma czas" i umówiony huop jest na sobote popołudniu. Coś za
andbatros +68
Trailer nowego fallouta i oczywiście mamy czarnego i babę w roli głównych bohaterów, a zły charakter to biały zmutowany ghul kowboj.
Nic mnie tak nie nudzi jak wpychanie na siłę bab do roli twardych protagonistek które pod koniec filmu wybijają wszystkich bez kropelki potu na skroni. Silne i niezależne kobiety które mszczą się na facetach za ich toksyczną męskość i seksizm. No i oczywiście u boku jakiegoś czarnego faceta bo teraz jest
Nic mnie tak nie nudzi jak wpychanie na siłę bab do roli twardych protagonistek które pod koniec filmu wybijają wszystkich bez kropelki potu na skroni. Silne i niezależne kobiety które mszczą się na facetach za ich toksyczną męskość i seksizm. No i oczywiście u boku jakiegoś czarnego faceta bo teraz jest
12 litrów (na 24 litry se pomnóżcie x2)
Zasyp:
3kg Pilzneński
100g Carared (dla koloru, możecie śmiało wsypać tam cokolwiek zamiast)
Chmiele:
30g Citra
30g Amarillo
30g Vic Secret
Zacieranie:
68->64 stopnie, bez mashoutu
Gotowanie:
60' - 10g Citra (zastąp magnum jak jesteś biedakiem, ja zużywałem resztki)
10' - 10g Amarillo
whirlpool: (30 minut w temp. poniżej 75 stopni)
20g Citra + 20g Amarillo
na cichą:
30g Vic Secret
docelowo wychodzi 12l, 11blg, 36IBU. Stosunek IBU/SG 0,36. Przefermentujcie to neutralnymi grzybami, najlepiej US-05 bo przy S4 zostaną wam cukry resztkowe i będziecie zamulać przy kuflu. aha i weźcie uwarzcie małą warkę (12l), po co wam 20 litrów chmielowego napitku, skoro po miesiącu i tak połowa aromatu wyparuje xD
smacznego, dajcie znac jak uwarzycie
@TOP___BK: kwas askorbinowy, mówi to coś panu panie Boczek? :P