Aktywne Wpisy
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Chorx_shhzRLVmSb,q60.jpg)
Chorx +93
Vermeerrr +5
Ehhh. Chciałabym się w końcu wyprowadzić od mamy, ale ceny najmu nawet za kawalerkę nieźle powalają. Tragedia. Potrzymam na #poznan i #szczecin i jedynie mogę sobie pozwolić na nędzny pokój. Ehhh. Coraz bardziej nie chcę mi się żyć. XD jescze chciałabym studiować zaocznie oczywiście, ale się finansowo prawdopodobnie nie wyrobie :( pracuje za granicą i nie narzekam na zarobki, ale no chciałabym mieć własną przestrzeń
#wynajem #mieszkanie
#wynajem #mieszkanie
Poza tym miastem w tym kotle znajdują się jeszcze tylko 3 miasta i po zdobyciu tego wszystkiego będzie można oficjalnie ogłosić że ISIS pierwszy raz od 2013 nie kontroluje żadnego terytorium w Syrii. Ale to jeszcze pewnie z tydzień musi potrwać aż będzie można to oficjalnie ogłosić.
Co ciekawe miasto Al-Marashidah jest oddzielone z obu ston rzeką eufrat i do tego miasta prowadzą tylko dwa mosty które prawdopodobnie wczoraj lub dzisiaj ISIS wysadziło w powietrze (info z twittera). I teraz pojawia sie pytanie czy to tam ukrył się wódz ISIS ?
Ciekawostka: ISIS kontrolując nadal 46km2 powierzchni Syrii ma wciąż większe terytorium niż takie twory państwowe jak Watykan/Monako/Gibraltar/Tuvalu/Nauru/Macau oraz innych mniejszych archipelagów czy samotnych wysp.
#syria
@Axis_of_Resistance: po co ten językowy "purytanizm"? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@TeoriaKwantowa: Oczywiście to ja zmieniam sobie dla siebie nazwę kotła bo staram sie podchodzić do tego profesjonalnie a nie na odpie*dol tak jak niektórzy niedbając o szczegóły bo potem ludzie mylą pojęcia i tworzą do tego jakieś dziwne teorie co często spotykam
@Axis_of_Resistance: To dlaczego piszesz o ISIS jak od 2014 r. jest kalifat i IS? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czyżby ktoś tu był "caliphate denier"? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poza tym nie wiem czy pamiętasz ale jak w 2017 jeszcze tu