inni mowia poszukaj sobie #rozowypasek wyjdz do ludzi, i tak sie zastanawiam... "wyjdz do ludzi" - ok, czyli gdzie mam isc? Mirki dajcie jakas wskazowke jak wyjsc z #przegryw i gdzie sa ci ludzie do ktorych mam "wyjsc" ¯\_(ツ)_/¯
@0macias0: no wlasnie ja z hobby realizuje sie w pracy (#programista15k), po pracy zazwyczaj w sumie nic nie robie, mam szukac wiecejj hobby? raz bylem na strzelnicy bylo super tylko te naboje drogie, granie w lola i ogladanie streamow nie wiem czy mozna zaliczyc do hobby no i sie do ludzi nie wychodzi ;s, albo inaczej jakie znacie hobby gdzie jest duzo rozowychpaskow?
@cwichu: Wiekszosc osob mowiac "wyjdz do ludzi" ma na mysli dyskoteke, pojscie ze znajomymi do pubu, badz wyjazd z "paczka" znajomych na wakacje.. Oni nie domyslaja sie ze Ty tych znajomych nie posiadasz.. bo dla nich to nawet nie do pomyslenia jest.. Oni mysla ze Ty poprostu siedzisz w domu bo jestes leniwy.. Nie biora pod uwage tego faktu ze "nie posiadasz znajomych" no bo przeciez dla normika to jest
@cwichu: jak chcesz poznać ludzi musisz zająć się czymś niekomputerowym. Ja np. mnóstwo ludzi poznałem na autostopowych grupkach na fejsie ci ludzie zawsze są chętni do wyjść i ciekawych rzeczy. Kolejny plus że pełno tam lasek ( ͡°͜ʖ͡°) Nie musisz nawet jeździć na stopa po prostu jak ktoś napisze posta o integrację to się zgłoś xd
@ChceZYC_A_nie_Wegetowac: pomyslec ze kiedys jak duzo gralem w gry to znajomych mialem w calej polsce i nie tylko, z czasem jednak kazdy poszedl w swoja strone, no i z takimi znajomymi ciezko "wyjsc" fizycznie, czasem spotykamy sie na wodstocku ale to raz na rok troche slabo
natomisat wyjsc do pubu tylko poto zeby siedziec samemu przy stoliku i pic piwo za 10zl i patrzec sie przed siebie... to tez malo
@cwichu: Jeśli byłeś na strzelnicy komercyjnej to faktycznie jest drogo. Jak masz już swoją broń to amunicja wychodzi znacznie taniej. Do tego jak jesteś członkiem klubu i zrobisz prowadzącego strzelanie to odpadają koszty wynajęcia toru i instruktora. Płacisz tylko składki roczne, około 400 zł łącznie to chyba norma.
@lutofin_nisteso z broni mam tylko jednego cp, natomiast pocisk zespolony jest bardziej wygodny, dużo to zachodu na wyrobienie papierów na normalną broń?
@cwichu: Pozwolenie jest zrobić bardzo łatwo, ale trzeba się szykować na jakieś pół roku od zapisania się do klubu do możliwości kupienia pierwszej sztuki broni. Zdecydowana większość czasu to czekanie. Na braterstwo.eu znajdziesz wszystkie informacje związane ze zrobieniem pozwolenia.
natomisat wyjsc do pubu tylko poto zeby siedziec samemu przy stoliku i pic piwo za 10zl i patrzec sie przed siebie... to tez malo