Wpis z mikrobloga

Przygotowania do kwalifikacji E14 "Tworzenie aplikacji internetowych i baz danych oraz administrowanie bazami"
- gotowy skrypt podłączenia do bazy razem z query sql jest gotowe do skopiowania w mysql.php w XAMPP>contribute wystarczy tylko lekko zmodyfikować
- jak czegoś nie pamiętam z cssa to ctrl +u w /phpmyadmin/ i wiekszosc rzeczy potrzebnych na egzaminie jest w phpmyadmin.css
- w XAMPP>htdocs>dashboard jest mnóstwo plików .css i.js do inspiracji
- zapytania SQL można wyklikać w /phpmyadmin/ i skopiować do pliku tekstowego wygenerowane polecenie (w ten sposób można zrobić większość zapytań z kwalifikacji nie znając nawet SQLa xD)

No to by było na tyle, pora spać xD #programowanie #techbaza #informatyka #komputery
Z.....e - Przygotowania do kwalifikacji E14 "Tworzenie aplikacji internetowych i baz ...

źródło: comment_IxABFWSTkyuxQG3snBks2icTyjzkJaGs.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ray1902: Tego się właśnie spodziewam niestety. Jeśli nie robi się żadnych projektów w domu to serwis IT/bardzo podstawowy sieciowiec to max. Ale podobno tak jest wszędzie, nawet na studiach, że wiedzę komercyjną trzeba zdobywać samemu.

Swoją droga co robisz po teleinformatyku? Miałem też taką szkołę w mieście, ale bardziej ciągnęło mnie do programowania niż technicznych rzeczy.
  • Odpowiedz
@Rave77: sam nie zaufałbym nikomu gdyby tylko przedstawił się takim certyfikatem xD

Chociaż ciężko mi ocenić co warto było wybrać, technikum czy liceum.

W liceum byłbym zanudzony zwyczajnymi przedmiotami, ale byłbym też lepiej przygotowany do matury.
W technikum za to poznałem garstkę rzeczy do których nie sięgnąłbym samemu, spędziłem całkiem w porzadku czas, na robieniu "w miarę" tego co lubię i poznałem trochę podobnie myślących ludzi. Straciłem też dodatkowy rok
  • Odpowiedz
@ZjemCiNoge: spokojnie, też zostałem omamiony tym kierunkiem, będzie tak super, rok dłużej ale kurde nie jak ci licealiści co będą bez niczego poza maturą, hehe, będzie praca i wszystko. aktualnie nie robię nic związanego z moim zawodem, bo w promieniu ~50km albo niczego nie ma, albo wyksztalczenie wyzsze.
  • Odpowiedz
Chociaż ciężko mi ocenić co warto było wybrać, technikum czy liceum.

@ZjemCiNoge: jeśli pisałeś to w kontekście studiów to z mojego doświadczenia na studiach lepiej radzili sobie ludzie po technikum. Oczywiście nie jest to reguła, tylko moje spostrzeżenie z otoczenia, wiec niekoniecznie musi dobrze oddawać stan rzeczywisty :P

Sam jestem po liceum i gdybym miał ponownie wybierać chyba poszedłbym jednak do technikum ¯_(ツ)_/¯ Ale to sporo tez od szkoły zależy.
  • Odpowiedz
@SEBIKS: też jestem tylko poszedłem na studia i pracuje teraz jako programista. Koledzy którzy poszli na studia i pracują w sieciach jakoś nie narzekają, jak sobie zrobiłeś ccna to bez problemu znajdziesz pracę. Jak nie umiesz znaleźć pracy to ci nikt nie pomoże :)
  • Odpowiedz