Wpis z mikrobloga

problemy mezczyzn: wezwanie do wojska, dykryminacja w sądach rodzinnych, późniejsza emerytura, kompletna znieczulica wobec ich problemow
problemy kobiet: ehh nie pomogli mi wniesc walizki, w ktora zapakowałam 30 par gaci zeby ladnie wygladac dla chada

tak generalnie to bym jej pomogl z ta walizka, r---------a mnie tylko fakt, ze dla kobiet tego typu rzeczy to juz sa problemy najwyzszej rangi, przeciez ona jest oburzona jakby ktos papieza obrazil

#logikarozowychpaskow #rozowepaski #tinder
P.....3 - problemy mezczyzn: wezwanie do wojska, dykryminacja w sądach rodzinnych, pó...

źródło: comment_7Pu35xulK1Pd2ykhIit7txUCZO323zY7.jpg

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@drzuo: nie znasz człowieka, a odnosisz się do niego personalnie i ubliżasz mu i właśnie z tego powodu, a nie z powodu Twojej niewiedzy Cię nie szanuję. Gówniarz jesteś i tyle ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Pawlikowski-33: "od kobiet NIE wymaga się stereotypowo babskich zajęć"

Od kobiet nie wymaga się, że ugotuje, posprząta, zaceruje skarpetkę, zwęzi spodnie w pasie, wypierze? Czy o jakich jeszcze "babskich zajęciach" mówisz?
  • Odpowiedz
@Pawlikowski-33 Nie bardzo rozumiem, dlaczego ktoś się pcha ze zbyt ciężką dla siebie walizką do tramwaju czy innego tego typu transportu. W takim wypadku bierze się taksówkę albo prosi kogoś znajomego o pomoc w przewozie. Wydaje mi się, że nie ma żadnego obowiązku pomocy takiej osobie i jest to jedynie bardzo miły gest. Sama ostatnio musiałam się dostać do mieszkania z wielką i ciężką walizką. Wciągnęłam ją jakoś po schodach do
  • Odpowiedz
@blackcurr4nt: to zależy dlaczego dostają mniej na takim samym stanowisku. W Policji obecnie dochodzi do takich kuriozów, że do patrolu kobiecego trzeba dosyłać męski, bo „mogą sobie nie poradzić” albo wgl wysyła się męski, bo kobiety drobne to nie ogarną sytuacji. No i co w takim przypadku? Równe pensje bo to samo stanowisko? Oczywiście, że nie. To samo stanowisko jeszcze nic nie oznacza. Zależy jak dana praca jest wykonywana. Podobnie
  • Odpowiedz
@neverwalkalone: oczywiście, że tak, zgadzam się z Tobą, aczkolwiek ten aspekt był dla mnie tak oczywisty, że nawet nie zamierzałam go poruszać. Ja mówię o przykładach pracy biurowej i dodam, że niejednokrotnie kobieta obiektywnie byla bardziej zaangażowana i oceniana przez współpracowników jaki lepszy pracownik. I owszem, wszystko zależy od warunków na które się zgodzi człowiek na początku, ale chyba wszystkie osoby, które pisały do mnie wcześniej miały małą styczność z
  • Odpowiedz