Aktywne Wpisy
pieknylowca +76
Ja pozbyłem się tych problemów - po prostu tam nie jeżdżę XD. Ludzi to ogólnie posralo z tymi Włochami - tego nie rób, tamtego nie wolno XD. Niektórzy to starają się być bardziej włoscy niż sami włosi #wlochy #wakacje #podroze #podrozujzwykopem
źródło: 1000004115
Pobierz
RenoJackson +135
Mojego dziadka z podejrzeniem udaru (nagły niedowład lewej kończyny górnej, dwa przebyte udary w wywiadzie) odesłali z jednego szpitala do drugiego transportem własnym, bo powiedzieli że tu nie mają neurologa. W drugim szpitalu z SORu kazali mu iść do przychodni. Pojechali do przychodni to z przychodni wystawili im skierowanie na SOR i wracają teraz na ten SOR, z którego ich wywalili.
Polska służba zdrowia, to jest naprawdę komedia. Czas do podania trombolizy
Polska służba zdrowia, to jest naprawdę komedia. Czas do podania trombolizy

Podpowie ktoś co muszę dokupić, aby poniższy zestaw zafunkcjonował?
Mam obecnie:
1. Nawilżacz Xiaomi Smartmi Pure Air Humidifier 2 (wersja chińska, nie ma nawet chyba EU)
2. Oczyszczacz Xiaomi Mi Air Purifier 2s (wersja EU)
3. Kwadratowy czujnik Temp/Wilg/Cisn (Xiaomi Aqara)
Moje pytania to:
1. Czy da się ustawić, by nawilżacz zaczytywał wilgotność z czujnika Xiaomi Aquara i na jego podstawie włączał się i wyłączał?
2. Jaką bramę kupić, która ogarnie mi wszystkie trzy posiadane już urządzenia razem? Czy uda się to zrobić pod jedną aplikacją czy będę musiał klonować i ustawiać na jednej region Chiny na drugim Europa (tak mam dotychczas, nie udało mi się tego zrobić inaczej).
3. Planuję kupić jeszcze przełącznik, czujnik wstrząsowy i kamerę. Czy wszystkie urządzenia są kompatybilne ze wszystkimi bramami i na odwrót?
Czy mogę prosić o pomoc w skompletowaniu zestawu? z góry dziękuję
#xiaomi #smarthome #inteligentnydom #pytaniedoeksperta #chinskiecuda #homeassistant #aqara #zigbee #mihome
źródło: comment_Wc1z1zbHoQRTQl0kTPW8XWwnzVfSTNpq.jpg
Pobierz2. Ja mam zwykłą v2
3. Mam to wszystko, jest kompatybilne z powyższą.
Ja wszystkie sprzęty zamawiałem w Chinach więc wszystko (łącznie z odkurzaczem) śmiga na jednym serwerze.
W sumie sam ten oczyszczacz mnie nie martwi, bo jako takich automatyzacji dla niego nie przewiduje. (bo wersja 2 czy nawet 2s) nie ma monitoringu pm w stanie wyłączonym?
@cebula12klocuch13: W 2s jest możliwość odczytania pm2.5 nawet jak jest wyłączony. Nie wiem czy z poziomu aplikacji bo nie używam ale poprzez domoticz i bibliotekę miio się da
Ogulnie to xiaomi ma trzy rodzaje urządzeń pod względem komunikacji:
-wifi
-bluetooth
-zigbee
Teraz zastanawiam się tylko czy pod tą bramę podłączę oczyszczacz i nawilżacz