Wpis z mikrobloga

@AllieCaulfield:
Witam serdecznie i zapraszam do przeczytania, krótkiej recenzji paska do zegarka od znanej już tutaj firmy Barton.

Bartonwatchbands.com

Tym razem jest to pasek Elite Silicone Quick Release.
Jak nazwa wskazuje pasek jest silikonowy, co za tym idzie woda mu nie straszna. Szczególnie polecałbym ten pasek do zegarków sportowych i diverów.
Bardzo lekki, co ma znaczenie w komforcie noszenia.
Kupując, otrzymujesz tak naprawdę dwa paski. To znaczy część z klamrą i dwie (a nie jak najczęściej jedną) części z otworami. Jedną część krótszą (jeśli masz mniejszy nadgarstek i nie potrzebujesz długiego paska) i część dłuższą (jeśli z diverem I będziesz zakładać zegarek na kombinezon do nurkowania/surfingu).
Dodatkową zaletą paska jest również to, iż jedna szlufka ("keeper" jak kto woli ;-) ma wewnątrz wypustkę, która wypełnia otwór w końcowej części paska, zapobiegając przesuwaniu się szlufki.
Paski są dostępne w różnych rozmiarach i kolorach (super wyglądają dwukolorowe).
"Quick Release" oczywiście i wymiana paska przebiega szybko i sprawnie.
Minusem paska jest tylko to, że silikon wyłapuje drobinki kurzu (co widać również na zdjęciach). Nie stanowi to jednak dużego problemu.
Cena : około 75 PLN
Rabat przy zamówieniu trzech lub więcej. Często pojawia się kod rabatowy (np. darmowa wysyłka) (Więcej zdjęć w komentarzach).
Pozdrawiam
#zegarki #modameska #zakupy
AllieCaulfield - @AllieCaulfield:
Witam serdecznie i zapraszam do przeczytania, krót...

źródło: comment_Piz4mmQbG8OKcNtCgVpF2Ek2TFIoPXLp.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dudi_: eh... Przynajmniej jeden, który coś z tego "wyciągnął". Z tym zbieraniem drobinek kurzu to trochę na wyrost napisałem, żeby nie było tylko pozytywów ;-) nie ma tak naprawdę kłopotu z tym. Noszę zegarek na tym pasku od 3 tygodni i jest naprawdę super. Daj znać jak przyjedzie i oczywiście pochwal się zegarkiem :-)
Pozdrawiam
  • Odpowiedz
@dudi_: polecam również zajrzeć na galerię na stronie Bartonwatchbands.com
Pod każdym paskiem jest dostęp do tej galerii. Jest on tworzona przez kupujących, więc można znaleźć sporo "paskowych" inspiracji. Jest tam również moja recenzja ich skórzanego paska. Wstawiłem zdjęcia również tutaj(poszperaj w moich poprzednich wpisach, Seiko retro, czarny pasek z pomarańczową nicią, jesli chciałbyś zobaczyć jak wygląda).
  • Odpowiedz
@dudi_: zgadza się do 22mm dużo zegarków podciagniesz. Orient Ray, Orient Mako, Seiko skx. Popularne divery i nie tylko.
Ładny jest ten Defender :-)
Nato od Barton nie próbowałem, ani skóry ani nylonu , natomiast jeden Mirek niedawno chwalił się, że Canvas mają w bardzo dobrej jakości.
  • Odpowiedz
@dudi_: jak długo czekasz?? To idzie prawie jak chińskie paczki. Nie czekałem jednak nigdy dłużej niż 2 tygodnie.
Tak na marginesie. Widziałeś u nich na stronce?? Mają nowe paski z fakturą jak alligator. Ładne są bardzo. No i niebawem (wiosną) będą mieć niektóre paski (gumy na początek) 19, 21 I 23 mm
  • Odpowiedz
@AllieCaulfield: Póki co tydzień, ale tracking zatrzymał się 2 dni po zamówieniu ;) Aligatory właśnie widzę, ale nie mój styl zupełnie. Nietypowych szerokości uszu nie mam nigdzue, ale dobrze wiedzieć "na kiedyś" ;)
  • Odpowiedz
@AllieCaulfield: Doszło wczoraj, sylikon rewelacja, dużo przyjemniejszy w dotyku niż ten w garminach fenixach za gruby hajs. Ten skórzany nato cieniutki i niestety w kolorze jaśniejszy, niż na zdjęciach, ale w dotyku ok. Jak potestuję i ponoszę chwilę, to zrobię jakąś krótką reckę. Szły miesiąc bez dwóch dni, więc dość długo.
  • Odpowiedz
@dudi_: rzeczywiście bardzo długo czekałes na przesyłkę. Nawet miałem do Ciebie pisać czy już doszło. Się sam niecierpliwiłem :-) W tym czasie pieszo mogliby przynieść ;-) No cóż tak jest z paczkami zza oceanu. Ja niedawno na książkę czekałem 29 dni. Super, że ci się podobają. Daj zdjęcia z zegarkiem:-)
  • Odpowiedz