Wpis z mikrobloga

Mirki, 5 lat borykam sie z bólem pleców, próbowałem już wszystkich ćwiczeń, wzmacniających, rozciągających, rozluźniających, rolowanie itd. dosłownie wszystko.
Ćwiczenia na rozluźnianie/rozciąganie pomagają na kilka godzin.
Badania krwi, kału moczu, wszystko zrobione, jest ok, przynajmniej w tym co badałem.
Fizjoterapeutów z 10 miałem, neurologów kilku, kilku ortopedów, kasy poszło kilka tysięcy.

Po 2 latach bólu lędźwi doszła szyja, boli okropnie nie da się pracować a #programowanie here.
I tak dzień w dzień bolą i lędźwia i szyja, szukam NAPRAWDĘ dobrego specjalisty w sumie w całej Polsce, z naciskiem na #slask . Błagam o pomoc, doprowadza mnie to do coraz większej depresji i nerwicy, brak sił, nic sie nie chce.

• 36
@ZyfiDynock: roluje plecy dziennie, wałkiem i piłeczkami, leki przeciwzapalne miałem, do tego zastrzyki nawet przez pewien okres dostawałem - i nic

@erln: byłem, i w sumie sam sobie juz strzelam tymi kregami - przynosi mi to chwilową ulgę. Szyje to mam tak wystrzelaną że hej

@wontly01: właśnie o kriokomorze też myślalem, to jedna z ostatnich rzeczy których nie probowałem, no i pijawek :P
@klarownik666: Kurczę... i nie czułeś żadnej różnicy? Na ból lędźwi nawet zwykła tadasana (mogli to nazywać pozycją góry) powinna pomóc (albo przynajmniej przynieść zmianę).

Gdybyś jeszcze kiedyś chciał spróbować, to szukaj zajęć specjalnie dla kręgosłupa. Chodziłam kiedyś na takie, na które przychodzili ludzie z różnymi problemami - tam instruktorka każdego układała inaczej - czasem to było zwykłe leżenie w takiej pozycji jak wkleił wyżej @CichySzelestOka czasem jakieś elementy masażu. Dla nich
@klarownik666: A próbowałeś zwisów (wiszenie na drążku) - dobrze odciążają kręgosłup. Jak nie masz siły w dłoniach, to można zwisać na szmacianej taśmie owiniętej wokół nadgarstka i zamocowanej do drążka - to mi pomagało podczas mojej kontuzji.
@klarownik666: Wyrazenie klucz "Technika Alexandra" (Alexander Technique). To mi ostro ratuje dupsko od przynajmniej 5 lat, a kosztowalo moze z 500 PLN i wymaga poswiecenia 10m dziennie.
Ta technika jest uzywana m.in. przez zawodowych muzykow, bo ci pracuja po kilkanascie godzin dziennie ze swoimi instrumentami.
@klarownik666: Marek Pośpiech z Rybnika (fizjo) , Sebastian Kot (trener, ale to trener z kategorii "naprawiaczy" różnych dolegliwości). Najlepiej połączyć ich moce, bo to dobzi kumple więc współpraca będzie grała
@klarownik666: Jak już korzystałeś kiedyś z Marka i nie dał efektu to idź do Seby. Problem na pewno jest do rozwiązania i nie musi on leżeć bardzo głęboko. Klucz to regularność terapii. Dobrze zaprogramowany trening siłowy i będziesz śmigał. Wystarczy że masz nieaktywny jeden mięsień i już się sypie cały balans strukturalny, postura, inne mięśnie muszą przejmować pracę itp itd.