Czy Shantae and the Pirate's Curse to gra, w ktorej duzo sie bladzi, czy to ja jestem slaby w gierki? Stylistyka gry do mnie przemawia i chcialbym w nia grac, ale kupujac tytul spodziewalem sie platformowki zrecznosciowej. Tymczasem mam szereg lokacji miast, pierdyliard npcow z questami i “kluczowych” przedmiotow, ktorych dzialanie nie jest wprost wyjasnione. Efekt? Od godziny latam po losowych npc-ach i gadam z nimi, chcac znalezc jakis dungeon gdzie mozna poskakac. Czuje sie gorzej niz w Zeldach z tym przycinaniem sie. Wspolczesnie gry ktorych czas rozgrywki jest wydluzany przez bladzenie nie maja racji bytu Gram na #nintendo #3ds. #gry #konsole #shantae
@Veyn pamiętam, gdy ja grałem w Shantae and the Pirate's Curse nir miałem takich problemów. (⇀‸↼‶)ᕗ Może obejrzyj jakiś walkthrough na YT. Bądź wytrwały, to naprawde dobra gierka.
@Veyn: No to jest akurat metroidvania, w metroidvaniach się zawsze trochę blądzi, szczególnie, jak się nie jest zaznajomionym z gatunkiem. W którym momencie fabularnym jesteś? Grałem jakiś czas temu, ale mogę spróbować jakoś pomóc ( ͡~ ͜ʖ͡°)
@Veyn: dokładnie jak mówisz @Polydeuces. Czasem musiałem skorzystać z tipow w necie, ale gierka mimo wszystko super ( ͡°͜ʖ͡°) dużo mniej za to błądziłem jak zagrałem w half genie hero na switchu.
Wyladowalem w tym miescie co ten czerwony poczwar pojechal na wakacje. Dal mi okulary xray a z mumii sciagnalem papirus. W podziemia przy mumii nie moge wejsc bo podloga sie zapada pod moim ciezarem, jest tam swiatynia z kodem 3-znakowym przy wejsciu, kodu nie znam. Na koncu lokacji grupa ludzi wyburza zabytki na polecenie rzadzacych
Przecież od lat wiadomo, że sytuacja się powtórzy. Jak był niski poziom, można było wyjechać koparkami i pogłębić. Wtedy woda by sobie przepłynęła bez problemu.
Może obejrzyj jakiś walkthrough na YT.
Bądź wytrwały, to naprawde dobra gierka.
Wyladowalem w tym miescie co ten czerwony poczwar pojechal na wakacje. Dal mi okulary xray a z mumii sciagnalem papirus. W podziemia przy mumii nie moge wejsc bo podloga sie zapada pod moim ciezarem, jest tam swiatynia z kodem 3-znakowym przy wejsciu, kodu nie znam. Na koncu lokacji grupa ludzi wyburza zabytki na polecenie rzadzacych