Wpis z mikrobloga

3:1 - to stosunek wykopów fake newsa, który trafił na główną z ponad 1100 wykopów, vs. wytłumaczenie, że to fake news, który ledwo się na główną przebił (65 zakopów) i obecnie ma tylko 373 wykopów.

Nasze prawaki niczym wytresowane pelikany łyknęły, że "potomek najbogatszej żydowskiej dynastii bankowej na świecie" KRYTYKUJE I OBRAŻA TRUMPA.

Oczywiście w komentarzach setki foliarskich komentarzy o tym jak to zaraz będzie zamach na Trumpa bo "zadarł z Żydami", o żydowskim lobby, które wynajmie kolejnego Lee Harvey Oswalda itp. itd.

Problem tylko w tym, że komentarz napisał ktoś, kto po prostu dzieli nazwisko z Rotschildami i nie ma z tą rodziną de facto nic wspólnego, co ładnie pokazał @Edelner

To trochę tak jakby dodać znalezisko, że Jarosław Kaczyński napisał coś na twitterze, tylko nie sprawdzić, że pisał to 30 letni Jarosław Kaczyński z Sosnowca, a nie ten 69 letni z Żoliborza.

Nie wspominając już o foliarskim źródle z artykułami w stylu: Szatańska reklama Nowego Porządku Świata i 666 na czoło czy Nagle zostanie zniszczony cały świat. Dr. Michael Brown. No ale czego oczekiwać - wykopki, które krzyczą, że GW i TVN manipulują od dawna lubują się w spijaniu gównianej śmietanki prosto z "niezależnych" gównoportali.

Bądźmy jednak szczerzy - to nie mogło nie wejść na główną. Mieliśmy tam złych żydów-bankierów obrażających GOD EMPERORA TRUMPA. To przeciętnemu prawakowi wyłącza kompletnie myślenie.

TL:DR Wykopki nie wytrzymały jednego dnia Nowego Roku bez wykopania fake'a na główną.

Wołam też @Moderacja, @a__s, @m__b bo wasz moderator uznał, że zgłoszenie tego jako fake newsa jest nieprawidłowe...

#neuropa #wykop #shitwykopsays #bekazprawakow #tysiacurojenniezaleznychmediow #moderacjacontent #prawackiefakenewsy #polityka
rzep - 3:1 - to stosunek wykopów fake newsa, który trafił na główną z ponad 1100 wyko...

źródło: comment_BfRSdnoyudwcQSg8jgjoEma8Su9K8COx.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
@rzep: na wykopie dzień jak co dzień. Wystarczy, że napiszesz coś krytycznego o Żydach, to od razu górę plusów masz jak w banku. Najzabawniejsze jest to, że wykopki często łykają głupoty na temat Żydów z niektórych proislamskich stron typu Al-Jazeera, lub skrajnie lewicowych, których rzekomo nienawidzą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nasze prawaki niczym wytresowane pelikany łyknęły

@rzep: Aha, to już nie celowe manipulacje? xD Oj, dziurawa ta wasza twierdza towarzyszu.
  • Odpowiedz
@Lipathor:

możesz kpić, ale jak opiekun listy kopie ewidentne fejki, to trzeba się zastanowić nad wiarygodnością listy.

No to niepoodwalany argument mojej wiarygodności jako opiekuna grupy , musisz się wypisać z listy.

(Coś Cię powiem w tajemnicy, ja kiedyś wykopałem nawet znalezisko o tym że Annunaki z Nubiru celowo zniszczyli planetę Maldek...tylko tssss)
  • Odpowiedz
@Lipathor: potwierdzam, że kopnąłem . Co prawda kopałem, jak miało już spory zasięg, ale kopnąłem. Inna kwestia, że miło mi, że ktoś obserwuje moje poczynania ( ͡° ͜ʖ ͡°) .
A w ogóle, to niewiarygodnie brzmi, że dwóch chopów klnie na siebie przez TT?

• Odpowiedz
Inna kwestia, że miło mi, że ktoś obserwuje moje poczynania ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@simperium: niektórych pamięta się lepiej niż innych

A w ogóle, to niewiarygodnie brzmi, że dwóch chopów klnie na siebie przez TT?

@simperium: jak pisze o tym źródełko o pompatycznej nazwie typu 'wolna-polska' to warto jednak mieć zapaloną lampkę. Nie robiłem zestawień, ale mam nieodparte wrażenie, że większość fejków wchodzi z takich 'patriotycznych'
  • Odpowiedz
To trochę tak jakby dodać znalezisko, że Jarosław Kaczyński napisał coś na twitterze, tylko nie sprawdzić, że pisał to 30 letni Jarosław Kaczyński z Sosnowca, a nie ten 69 letni z Żoliborza.

@rzep: 42-letni Jarosław Kaczyński z Warszawy jest adwokatem pro bono pomocy prawnej Obywateli RP i radnym Warszawy z ramienia .N. Nawet trochę podobny.

jak pisze o tym źródełko o pompatycznej nazwie typu 'wolna-polska' to warto jednak mieć zapaloną lampkę.
  • Odpowiedz
@MandarynWspanialy: To dobrze, chociaż fajnie jakby jednak @Moderacja nie wymagała takich interwencji żeby zareagować. Znalezisko zostało wykopane + miało prawie 34 tysiące wyświetleń - usunięcie go po 2 dniach to woda po kisielu. Znalezisko mówiące, że to fejk zobaczyło tylko 3.5 tysiąca osób.

To 10:1 w stosunku do zasięgów.
  • Odpowiedz