Wpis z mikrobloga

Mirki, znajdzie się jakiś spec w #lodz który zaoferuje #pomagajzwykopem w zakresie #elektronika i przylutuje mi nowe gniazdo micro usb do Sandisca Clip sport? Coś sie tm ten cicik w środku gniazda zaczął ruszać i mi nie ładuje/przesyła. Sam cos tam od czasu do czasu lutuje ale złamała mi się kolba od stacji a poza tym dla mnie trochę za wysokie progi i za małe styki.
Tak to wygląda:
źródło: comment_pYvvukHNoD355cOubIPSsNnPhGqd4VmZ.jpg
  • 9
@fallout444: @Analityk: czyli tak jak sądziłem chcesz za pół darmo, a to przykre zwłaszcza ze poniekąd można to wywnioskować z pierwszego zdania Twojego postu. Serwisy biorą za coś takiego od stówki w górę. Nie zapominaj ze wymiana tego gniazda to nie jest część za 64gr + topnik, cyna, prąd za 14gr, tylko długi czas nauki, zmarnowanych płyt, układów, mnóstwo frustracji i kupa kasy wydana na sprzęt :)
@Atariauke: @Analityk: Trochę robicie #elektrodacontent chłopaki.( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale tak, przyznam, że wydaje mi się że nie jest to praca na 50 zł. Nie znam się może za bardzo ale w życiu zdarzało mi się oddawać wzmacniacze i efekty do napraw do profesjonalistów i nigdy nie zapłaciłem więcej niż 150 zł a dochodziła do tego jeszcze diagnostyka (a jeden wzmak był tak zjarany że miał
@fallout444: A akurat sadza na obudowie może oznaczać spalony tranzystor mocy/scalak, diagnostyka zajmuje 5 sekund a naprawa jest niemal pewna. Kiepski przykład. Także żadna elektroda tylko nieco doświadczenia. Amatorom ceny wydają się wzięte z kosmosu ale sam kiedyś robiłem na serwisie, bardzo dużo, i wiem, że ludzie niby robiący to na co dzień potrafią taką wymianą uśmiercić płytę.
@fallout444: ten gość czyli np. @Analityk: i ja woli poświecić te 15 minut na posiedzenie z rodziną niż się bawić o 20zl :p takie są realia. Ja np za naprawę kodeka audio w iPhone 7 biorę 230zl, godzina pracy i odbudowa padów pod układem BGA, czy to dużo? Nie :)