Aktywne Wpisy
Piospi +425
Jak ja mam dosyć tych sk*******w w tych głośnych samochodach, które co chwila w okolicy ryczą tymi swoimi wydechami. Nie da się siedzieć przy otwartym oknie.
Jestem petrolheadem i lubię dźwięk silników samochodów, ale mam nadzieję, że w przyszłości będą radary mierzące głośność samochodów bananowych oskarków i będą się sypały solidne mandaty. Swoją drogą trzymam kciuki, żeby UE coś z tym zrobiła nakazując producentom samochodów i motorów montaż cichych wydechów.
#warszawa
Jestem petrolheadem i lubię dźwięk silników samochodów, ale mam nadzieję, że w przyszłości będą radary mierzące głośność samochodów bananowych oskarków i będą się sypały solidne mandaty. Swoją drogą trzymam kciuki, żeby UE coś z tym zrobiła nakazując producentom samochodów i motorów montaż cichych wydechów.
#warszawa
Itslilianka +77
Pamiętacie tą grę? Jezus ale to na tamte czasy było super! Fajne, kolorowe mapy, doskonała grywalność o tryb dla kilku graczy. Aż sobie kupię by złożyć hołd twórcom. Dodam że studio odpowiedzialne za produkcję jest dziś znane jako Epic Games #gry
http://www.in2013dollars.com/1919-dollars-in-2018?amount=2
Uwzględniając inflację granica na teraz to 29 dolarów, a w 1969 ponad 4 dolary.
Dane uwzględniają inflację (przeliczone wg dolarów z 2011 r.) oraz parytet siły nabywczej.
No ale tak w kraju danym to lipa. Jeszcze troche trzeba poczekac :D
Moim zdaniem to takie minimum zycia a nie wegetowania :)
W 1928 r. za dzień pracy w rolnictwie w Polsce płacono średnio ok. 50 ówczesnych centów mężczyznom i 35 centów kobietom. W takiej sytuacji w rodzinie pracujących rolników mających 2 dzieci dochód na osobę wynosiłby 21 centów, które obecnie byłyby warte ok. 3 dolary.
@JanuszPawlik: poza tym np. wpakowanie Ameryki Północnej i Południowej (Wenezuela, favele, wiejskie obszary Kolumbii gdzie jeżdżą konno i klepią biedę) do jednego wora? Zbyt duża generalizacja, gdzie tu sens i logika? ( ಠ_ಠ)
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
(plus jeszcze kilka grafik)
Jak jakieś pytania to tu jest twórca tych grafik i artykułu: https://www.facebook.com/mitologiawspolczesna/posts/2091481577600866
pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)