Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Karmazynowa_furia:

te wszystkie baby, których wartość wyraża się chyba jedynie poprzez "bycie mamą X"

Yep. Bycie dobrym rodzicem, zapewnienie dzieciakom dobrych podstaw do rozwoju, fizycznych, finansowych, ale przede wszystkim mentalnych, to jedno z największych osiągnięć jakie można zdobyć za życia. Nie mam ci do tego żadnych wątpliwości. Pewnie przyjdzie dzień, w którym to zrozumiesz.
  • Odpowiedz
  • 0
@troglodyta_erudyta:

jakie to jest przykre, że ludzie z własnej woli pozbywają się swojej indywidualności sprowadzając swoje życiowe cele jedynie do zostania inkubatorem.

A skąd niby taki wniosek? Z jakiegoś śmieszkowego obrazka z bloga? Trochę to pochopne.
  • Odpowiedz
@PiPiPingu owszem, bycie dobrym rodzicem jest osiągnięciem, ale nie wiem czy przeczytałeś dokładnie, co napisałam - że wartość osoby wyraża się JEDYNIE przez to, że ktoś jest rodzicem. Nie wyobrażam sobie za kilka lat, a wierz mi, że bliżej mi niż dalej do posiadania dzieci, przedstawiać się jako mama X, być jedynie mamą X i sprawiać, że całe moje życie będzie się kręciło wyłącznie poprzez bycie mamą X. Tak samo jak nie
  • Odpowiedz
  • 2
@Karmazynowa_furia: @troglodyta_erudyta:

Ej, ale ta laska prowadzi blog o byciu matką... Jakbym prowadził bloga o autach, przedstawiłbym się jako właściciel dwóch ciekawych hot-hatchy. Jeśli prowadziłbym blog o psach, poinformowałbym pewnie o swoich czworonogach. To nie ma nic wspólnego z definiowaniem się przez tylko i wyłącznie przez ten stan. Wydaje mi się, że ulegliście pokusie bardzo łatwego zaszufladkowania. Pozdro.
  • Odpowiedz
@PiPiPingu aż zajrzałem na tego bloga - 7 wpisów w ciągu roku, ostatni we wrześniu. Sama jedyne co potrafi o sobie napisać to jak się nazywa i że jest żoną X i matką Y i Z, a na blogu dzieli się jedynie gównohistoriami o swojej rodzince, które nie interesują nikogo poza nią.
Umówmy się, to nie jest blog parentingowy, tylko wspomnienia inkubatora.
  • Odpowiedz