Wpis z mikrobloga

#biznes #kryptowaluty #btc #bitcoin #binance #coinbase #inwestowanie #inwestycje

Pytanie miraski, jestem kompletnie zielony w sprawach krypto, ale nasuwa mi się taka myśl.

Wchodzę na Coinbase czy Biance i bitcoin skacze nie? Dziennie jest luka między np. 245k w piku, a 233k na dole. I teraz zapytanie, załóżmy wpłacam 5 koła i NP. kupuje kiedy jest za 235k i tego samego dnia po kilku godzinach sprzedaje kiedy jest za 245k, czyli z zarabiam koło 5 stów, takie sinusoidy są codziennie, to co zarobie reinwestuje i tak z 5k robi się 10k zł i wtedy wpada 1000zł/dziennie, czy to ma racje bytu i realnie zakładając, że uda mi się coś takiego uczynić w 20 dni/mies. to mam 20 000/mies???
OCZYWIŚCIE TO PRZYKŁAD, wiadomo kwoty będą mniejsze, ale nawet zakładając powodzenie w 15 dniach/mies i dzienny zarobek na poziomie 500zł to mam 7500zł/mies?
Dzienki za pomoc
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Warrior: Niby tak, ale patrząc realistycznie są to na tyle "małe kwoty" ,że ryzyko nie jest jakieś olbrzymie, Teoretycznie oczywiście. Patrząc też na to, że ceny poniżej 240k zl są raczej warte zachodu i to właśnie w nich powinno się kupować a powyżej tej kwoty sprzedawać i licząc na dobroć opatrzności bożej iż wszystko nie jebnie do 100k zl, to myślę że racjonalnie patrząc na sprawę da się osiągnąć to
  • Odpowiedz
  • 1
@duzeelobenc: Bo wiesz, 4 , 5 czy 7 tys piechotą nie chodzi, obserwuje rynek od jakiegoś czasu i ponizej 240k mysle ze jest moment by kupować, a powyżej 240k by sprzedawać i zależy co się ustrzeli do będzie, nie pushowałbym jakoś bardzo żeby jak najwięcej wyciągnąć, bo nawet te 2k/mies brzmi zajebiscie klikając sobie na lapku czy nie klikając tylko ustawiając bota, jak mówisz. Licząc, że rynek nie jebnie nagle
  • Odpowiedz
@CzTeRyZeRoV8: próbowałem tak robić i skończyło się tak że przez cały dzień praktycznie gapiłem się w wykresy żeby wylapac okazje do kupna i do sprzedaży totalnie bez sensu pod względem psychicznym, emocjonalnym i czasowym. Jak kupisz w dobrym dołku i poczekasz to pewnie zarobisz więcej niż takim day tradingiem.
  • Odpowiedz
@CzTeRyZeRoV8: To brzmi łatwo tylko w teorii. Gdyby to było takie łatwe, to każdy tutaj by tak zarabiał. Z dużą pewnością mogę stwierdzić, że niestety, ale zostaniesz dawcą kapitału ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@CzTeRyZeRoV8: sa ludzie, którzy zarabiają na day tradingu, ale jednak większość w-------a. Poza tym czemu wrażasz, że rynek nie jebnie na 100k? Już nie raz takie dipy były. Imo, krypto jest zbyt nie przewidywalne na takie coś będąc szarakiem, ale zrobisz jak uważasz.
  • Odpowiedz
  • 0
@wilkhelm: @banciur każdy by tak nie robił, nawet kiedy były by 0 szanse, że btc spadnie z rowerka i zawsze będzie się plasował na poziomie 230-260k zl, bo większość krypto ma za mistyczną magię, oszustwo i c--j wie co. Także takimi kategoriami, na to nie patrzę, ale @Hmrogrz stawiając bota kupującego i sprzedającego w danej chwili realnie poświęcam minimum czasu na gapienie się w wykres, a hajs teoretycznie
  • Odpowiedz
@CzTeRyZeRoV8: wszyscy myslimy ze jestesmy madrzejsi niz inni. Ja tez tak myslalem. Oczywiscie istnieje ten promil ktory faktycznie ma odpowiednia konstrukcje psychiczna zeby tak zarabiac moze to akurat Ty.

Plus zarabiac w czasie hossy to kazdy moze - sztuka jest wtedy zeby wyprzedzic indeksy (czy w tym przypadku BTC / ETH) albo wygrac z trendem w czasie bessy.

Jak to Ci sie uda przez najblizszy rok wroc i pochwal sie.
  • Odpowiedz
@CzTeRyZeRoV8: Teoretycznie jest to możliwe, w praktyce skończy się tak, że zostaniesz na długo w pozycji po pewnym czasie, bo rynek pójdzie nie w taką stronę jaką przewidywałem. Będziesz wtedy miał zamrożony ten hajs na c--j wie ile czasu
  • Odpowiedz
  • 1
@decentralizacja: nie planuje być z tego milionerem, ani postawić na to jedynej karty, ale wkładając daną kwotę na którą mogę sobie pozwolić, to przyjemnie brzmi te 2,3k/mies. wiadomo są różne dipy czy może mi nagle przelecieć przed czubkiem nosa 50tys zl, ale zakładając że nie ma to być jedyne źródło zarobku, a raczej dorobienie sobie i zabawa oraz że nie popadnę w depresję czy że rynek nie p--------e, to myślę
  • Odpowiedz
Pytanie miraski, jestem kompletnie zielony w sprawach krypto, ale nasuwa mi się taka myśl.

Wchodzę na Coinbase czy Biance i bitcoin skacze nie? Dziennie jest luka między np. 245k w piku, a 233k na dole. I teraz zapytanie, załóżmy wpłacam 5 koła i NP. kupuje kiedy jest za 235k i tego samego dnia po kilku godzinach sprzedaje kiedy jest za 245k, czyli z zarabiam koło 5 stów, takie sinusoidy są codziennie, to
  • Odpowiedz
@CzTeRyZeRoV8: w krótkim okresie kursy na giełdzie przypominają błądzenie losowe (random walk), wiadomo o tym od ponad 100 lat. Raz stracisz raz zyskasz, gdyby nie było prowizji to wartość oczekiwana byłaby równa zero, ale z prowizjami masz ujemną oczekiwaną. Możesz coś zarobić jeśli będziesz lepszy od większości graczy, średnio rzecz biorąc jednak stracisz. Można to też łatwo pokazać na wzorach, 1 rok ekonomii
  • Odpowiedz
  • 0
@CzTeRyZeRoV8 próbuj. Ale jak już załapiesz ten schemat to więcej zarobisz jak ma tym 245 stawiasz szorta, zamykasz na 235 i stawiasz longa, zamykasz na 245 i stawiasz.... a żeby więcej tych stów wpadło, to jeszcze możesz sobie dźwignie ustawić.
  • Odpowiedz
@CzTeRyZeRoV8: Skończy się tak, że sprzedasz z myślą, że to górka, po czym w-----e jeszcze wyżej i tam się przez jakiś utrzyma, a wtedy wystraszysz się, że pociąg ci odjedzie i uznasz, że to jest teraz nowy dołek, kupisz i z----e się o 10%. Wtedy sprzedasz ze strachu, że to koniec krypto, wtedy w-----e krecha w górę i pociąg bezpowrotnie odjedzie ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz