Wpis z mikrobloga

Nie uwierzycie co się wydarzyło.

Wczoraj wieczorem przeglądając gorące zauważyłem wpis z załącznikiem "+18". Jako że jestem pełnoletni, kliknąłem w ów załącznik, a przede mną ukazały się piersi jakiejś dziewczyny. I wiecie co? Nic złego się nie wydarzyło, moje życie wciąż jest takie samo i byłoby identyczne gdybym tego zdjęcia nie zobaczył.

O co dokładnie mi chodzi? Może o to, że jeśli ktoś ma coś przeciwko nagości to nie musi jej tutaj oglądać, a nie atakować zwykłą dziewczynę za to, że nie ma kompleksów na punkcie swojego ciała w przeciwieństwie do jej "oprawców".
Użyłem słowa "kompleksy", bo jest to nasz narodowy problem. Większość Polaków ma problem z otwieraniem się na nowe,inne rzeczy/zachowania. Zawsze myślimy co wolno, czego nie wolno robić, co wypada, a czego nie wypada. I to jest najgłupszy błąd. Jak mamy pokazać swoją prawdziwą osobowość gdy każde nasze zachowanie odbiegające od przyjętych norm jest oceniane jako te złe.

W moim przekonaniu, nagość nie jest niczym złym (oczywiście chodzi mi o taką subtelną nagość, bez wulgaryzmów). Dziewczynie gratuluję odwagi i życzę szczęścia, żeby to wszystko dobrze się skończyło.

Pewnie dodał bym dużo więcej do tego wpisu, ale mi się nie chce.

#wgw
  • 5