Wpis z mikrobloga

@Powuyo: a p---------e, taki zestaw raz nam uratował dupę na stoczni, gdy mieliśmy tylko nadzorować pracę nad remontem jednej ważnej części w statku, a skończyło się na generalnym remontem tej części razem z nami i gonieniem terminu xD. Kolega miał tylko takie narzędzia w samochodzie. Byłem pod wrażeniem jak takie klucze z gównolitu wytrzymują hardkorowe momenty dokręcania xD.
  • Odpowiedz
@WielkaPesaNarodowa: zawsze sie taki znajdzie, wyznawca snap-on czy czegoś. On też ich nie ma, najwyżej w pracy szef kupił, ale typ będzie sie mądrzył xD. Ja mam podobny zestaw i już trzecie auto nimi rozkręcam. Wystarczy mieć rigcz i zapieczone śruby odkręcać breaker barem (nie wiem jak to jest po polsku) i posłużą wystarczająco długo by sie zwrócić.
  • Odpowiedz
@Royal_Email
@Iskaryota
Branża rolnicza here autoryzowany serwis.

Mamy zestaw kluczy za 300zl i mamy zestaw kluczy za ponad 5k. Oba są potrzebne. Różnica jest ogromna między zestawami ale tylko wtedy gdy pracujemy z ekstremalnymi przypadkami. Głównie chodzi o wytrzymałość, to jak lezy nasadka na srubie/nakrętce, wykonanie grzechotki. Mlodemu szkoda dawać drogi sprzęt bo albo zgubi albo spierdzieli :D. Przy normalnych naprawach to pneumat, nasadka, klucz dynamometryczny i pare płaskich ;)
  • Odpowiedz