Wpis z mikrobloga

  • 392
@smyl co #!$%@?? Śledzie z boczniaków? Dlaczego nie mówisz na to #!$%@? boczniaki w śmietanie z nerkowców? xd tęsknisz za mięchem czy jak
  • Odpowiedz
@smyl: Skoro tak Cię ciągnie do mięsa, że aż potrawy musisz nazywać po "mięsnemu", to może sobie strzel rybę w śmietanie, a nie grzyba w orzechach?
  • Odpowiedz
@Nolej: tęsknię za śledziami opór, to prawda. Te boczniaki są przygotowywane tak, by imitować śledzie: są dosolone, dodaje się dużo glonów boru, by uzyskać rybny smak. Dlatego "wegańskie śledzie z boczniaków" znacznie lepiej opisuje to danie, niż "boczniaki"
  • Odpowiedz
Skoro tak Cię ciągnie do mięsa, że aż potrawy musisz nazywać po "mięsnemu", to może sobie strzel rybę w śmietanie, a nie grzyba w orzechach?


@Daronk: ciągnie mnie do ryb, ale staram się nie powodować cierpienia i śmierci tylko dlatego, że lubię jakiś smak
  • Odpowiedz