Ale jestem w-------y. Od miesiąca nie biorę antydepresantów, od dwóch dni nie pale papierosów, od trzeciej nie pije alko. Spałem dzisiaj 2h, wczoraj 3. Boli mnie głowa i brzuch, mam katar a przede mną 4h podróży zatłoczonym pociągiem bez rezerwacji miejsca. Nie mam nawet nic do picia ani jedzenia bo kolejka do sklepu była za długa. Wszędzie jest pełno ludzi, dosłownie całe tłumy które głośno mówią i się przepychają.
W ogóle mam wrażenie że dla polaków podróż pociągiem czy tam samolotem to wydarzenie na tyle stresujące że ciągle muszą biegać i się rozpychać jakby coś było nie tak. Matki strofują dzieci bo same boją się c--j-wie-czego, dzieci płaczą itd. Błędne koło które nakręca atmosferę jak w piekle. A ja muszę to znosić
@nodduje_w_uberze nie, nie musisz tego znosic wystarczylo spac dluzej, kupic co sobie chcesz w innym sklepie i wziac leki na bol glowy i brzucha. Ale lepiej narzekac na caly kraj przez brak zyciowego ogarniecia. Klasyka.
Obyś nigdy nie musiał się przekonać czym jest depresja i bezsenność z nią związana.
@Joneleth ma pusty łeb a nie rację, mieszkałem tam ponad rok i faktycznie kultura osobista jest tam wyższa co nie znaczy że tutaj ma zachowywać się jak rozkapryszony dzieciak
@nodduje_w_uberze: mnie najbardziej wpienia wsiadanie i wysiadanie. Ten berserkerski atak wsiadających emerytów (i niestety nie tylko emerytów) że kusza przy wysiadaniu zostaje ci kanał na szerokość 40cm i obijasz się z obu stron. A możnaby kulturalnie, na spokojnie no ale niestety. Wielokrotnie werbalizowałem moje frustracje i zwracałem uwagę współpasażerom, niestety reagowały 2-3 osoby na kilkanaście-kilkadziesiąt ಠ_ಠ
W ogóle mam wrażenie że dla polaków podróż pociągiem czy tam samolotem to wydarzenie na tyle stresujące że ciągle muszą biegać i się rozpychać jakby coś było nie tak. Matki strofują dzieci bo same boją się c--j-wie-czego, dzieci płaczą itd. Błędne koło które nakręca atmosferę jak w piekle. A ja muszę to znosić
#podroze #pociagi #intercity #swieta #zalesie
Obyś nigdy nie musiał się przekonać czym jest depresja i bezsenność z nią związana.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Nikt normalny nie mieszka w polsce w 2021, uciekaj