Wpis z mikrobloga

@zlotuwa: Mieszkam we Wrocławiu, a pobliżu domu mam 2 słupy taxi i codziennie widzę te piękne zabytki.
Nowa Fabia > jebiący fajami okular z koralikami na siedzeniach i św krzysztofem na desce xD
  • Odpowiedz
@wykopowiczka69: uuu, uwaga groźna złotówa szczekająca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Tatusiu, dlaczego znowu jedziesz na słup? Pani w szkole mówiła że każda złotówa to brudas i złodziej
- Właśnie po to synku, żeby włączać 3 taryfe emerytom, jeździć na około i pompować kilometry
MUUU MUUU
  • Odpowiedz
@g455 tak samo jak stop nopy są tylko za dobrowolnoscia szczepień xD

To jest tylko takie gadanie bo takie hasło jest mniej radykalne i bardziej medialne. Jakby mogli to by zakazali, bo to konkurencja dla ich monopolu który zapewnia im z jakiegoś powodu państwo. A oni zamiast się rozwinąć i dostosować to wola blokować miasta i marudzić. Jak ci od układania literek do gazet jak wymyślono druk maszynowy xD
  • Odpowiedz
@Duzy_Kotlet: @aksal89:
Najwieksza beka to to, że uberowcy płacą podatki, zarówno dochodowy jak i VAT od przewozów.

Za to złotówiarze są na karcie podatkowej, płacą jakąś stałą żałosną stawkę i p------ą o niepłaceniu przez innych
xDDD
A jeszcze często kilku złotówiarzy na jednej działalności p--------a i Ci najwięcej krzyczą o podatkach
  • Odpowiedz
@Brunner Ocho, widzę kolejna złotówa, która nie ma pojęcia jak działa uber, albo kłamie w żywe oczy, bo ją d--a piecze, że ludzie nie chcą już z Januszami jeździć.

Po pierwsze działalność gospodarcza jest wymogiem w uber, tak samo jak to, że firma musi mieć licencję na przewóz osób.

Po drugie mając umowę z partnerem dalej opłacamy podatki, ubezpieczenie i ZUS. Rozliczenie u mojego partera (najpopularniejszy w Polsce) kosztuje 47 zł od 1 wypłaty.
  • Odpowiedz
@g455 zaraz, zaraz, czy to czasem nie taksówkarze wywalczyli obecne wymogi i licencje, po to żeby ograniczyć liczbę kierowców?? I czy te licencje nie były wcześniej ograniczone liczbowo? Sami sobie taki los zgotowali, chcieli zbyt duży kawałek tortu, to mają klops.

Przy tym jak zwiększyła się ostatnio konkurencja, ja dalej zarabiam 40 zł na godzinę. To wyobraźcie sobie, jaki raj miały wcześniej złotówy. Mała konkurencja i drogą naokoło. Teraz ich d--y
  • Odpowiedz
@srogie_ciasteczko: O następny płatny troll...
Chcesz się założyć o duże pieniądze, że wszystko co powiedziałem to prawda a ty niestety kłamiesz w żywe oczy??? Bo jak chcesz to za parę dni mogę przyjechać 20letnim Matizem bez działalności jako Uber...
  • Odpowiedz
@Brunner: pewnie możesz i po 1 dniu stracisz pracę, bo wszyscy klienci będą dawali ocenę 1 xD a teraz przestań wymyślać i spójrz na pierwszy lepszy postój taksówek, gdzie masz stare graty obklejone reklamami i z lampą taxi, co znaczy, że już jakiś czas tak jeżdżą. Nie ma takich rzęchów w uber. Zarejestrować to sobie możesz, ale nie pojeździsz.
  • Odpowiedz
@srogie_ciasteczko: Tylko dlaczego ja mam inne doświadczenia... i wprawdzie nie Matiz ale zazwyczaj zajechana Fabia, albo stary Punto... Kiedy jak zamawiam taxi to mam prawie nowa corolla, Avensis, Auris, pirus, czasem jakiś hiundaj... Więc takie bajki to możesz sobie opowiadać kolegom ze wsi i nie twierdzę że na taxi nie ma starszych samochodów ale one są w w korporacjach jeżdżących taniej niż uber lub u jakiś 80letnich dziadków z postoju
  • Odpowiedz