Aktywne Wpisy
Duza-fajka +250
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
Prawda jest taka że
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
#taxi #uber #samochody
Nowa Fabia > jebiący fajami okular z koralikami na siedzeniach i św krzysztofem na desce xD
- Tatusiu, dlaczego znowu jedziesz na słup? Pani w szkole mówiła że każda złotówa to brudas i złodziej
- Właśnie po to synku, żeby włączać 3 taryfe emerytom, jeździć na około i pompować kilometry
MUUU MUUU
To jest tylko takie gadanie bo takie hasło jest mniej radykalne i bardziej medialne. Jakby mogli to by zakazali, bo to konkurencja dla ich monopolu który zapewnia im z jakiegoś powodu państwo. A oni zamiast się rozwinąć i dostosować to wola blokować miasta i marudzić. Jak ci od układania literek do gazet jak wymyślono druk maszynowy xD
Najwieksza beka to to, że uberowcy płacą podatki, zarówno dochodowy jak i VAT od przewozów.
Za to złotówiarze są na karcie podatkowej, płacą jakąś stałą żałosną stawkę i p------ą o niepłaceniu przez innych
xDDD
A jeszcze często kilku złotówiarzy na jednej działalności p--------a i Ci najwięcej krzyczą o podatkach
Po pierwsze działalność gospodarcza jest wymogiem w uber, tak samo jak to, że firma musi mieć licencję na przewóz osób.
Po drugie mając umowę z partnerem dalej opłacamy podatki, ubezpieczenie i ZUS. Rozliczenie u mojego partera (najpopularniejszy w Polsce) kosztuje 47 zł od 1 wypłaty.
Przy tym jak zwiększyła się ostatnio konkurencja, ja dalej zarabiam 40 zł na godzinę. To wyobraźcie sobie, jaki raj miały wcześniej złotówy. Mała konkurencja i drogą naokoło. Teraz ich d--y
Komentarz usunięty przez moderatora
Chcesz się założyć o duże pieniądze, że wszystko co powiedziałem to prawda a ty niestety kłamiesz w żywe oczy??? Bo jak chcesz to za parę dni mogę przyjechać 20letnim Matizem bez działalności jako Uber...