Aktywne Wpisy
Tyrande +17
Pytanko. Pracuje hybrydowo. Na służbowym laptopie mam maila że komputer potrzebuje manualnego restartu do aktualizacji i to parę godzin potrwa.
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
xiv7 +41
Ciekawostka: tak w roku 2050 będą wyglądać flagi stanowe Polski, Niemiec czy Francji jak Unia zmieni się już w Stany Zjednoczone Europy, mocarstwo światowe zapewniające bezpieczeństwo i komfort życia, nie jakieś romantyczne mity o podzielonym kontynencie bo przodkowie 500 lat temu tak żyli to my też musimy mimo że to nie daje nic w praktyce, a co więcej prowadzi do wojen. Ciekawe kto wtedy będzie u nas gubernatorem a kto będzie we
#druk3d #drukarki3d #ender3
Jak ustawione chłodzenie wydruku?
Czy drukarka osłonięta od przeciągów?
@size: nie o to chodzi, czy drukujesz w zamkniętej kańciapce, czy otwartej stodole, czy na korytarzu na półpiętrze, tylko czy DRUKARKA ma obudowę zamkniętą. Nie po to grzejesz stół do 100'C by temperatura pokojowa (no ile tam możesz mieć? 24'C?) była zaraz parę centymetrów nad stołem, zwłaszcza że chłodzenie wydruku z dyszy - miesza powietrze z otoczeniem bardzo skutecznie.
Nie bez powodów rozwarstwiło się "kilkanaście
@size: To nie jest w RPM. :P To jest liczba ośmiobitowa, czyli od 0 do 255 i to 255 to jest maksymalna szybkość. Nie wgłębiając się w szczegóły, to nie jest dobrze do druku z ABS. :P
Po drugie, "zamknięta kanciapka" jest zimna i pewnie ma nieszczelne okna (niekoniecznie musisz to czuć).
Osłoń drukarkę (niekoniecznie kartonem - bądźmy odpowiedzialni, weź coś niepalnego :P ) i spróbuj całkiem
Hehe, ok, dzięki za tip ;)
Sens ma zamknięcie takiej drukarki
@size: jeśli tak to ok ;)